Eelco Hilgersom

“Ik zou mijn kunstwerken willen omschrijven als een abstracte weerspiegeling van de wonderbaarlijke schoonheid van de natuur.”

Informatie over Eelco Hilgersom


Habitat Bolt magenta
Habitat Braver magenta
Habitat Curious blue
Habitat Elusive champagne
Habitat Fabulous W hotel
Habitat Installation
Habitat Liberated green blue
Habitat Perky red
The third eye
Tiffany & Co
previous arrow
next arrow

Eelco Hilgersom (1979) is geboren in Amsterdam en van kinds af aan is hij gefascineerd door de architectuur en structuren die de natuur creëert. De natuur laat ons organische vormen zien wat echte kunstwerken zijn. Je kunt dit op grote schaal zien, denk aan rotsformaties of veel kleiner door te kijken naar schimmels of naar de verschillende huiden van dieren. Deze fascinatie voor de natuur drijft hem om abstracte werken te maken op basis van deze natuurlijke vormen en organismen. In al zijn werk zoekt Eelco naar contrasten in vorm, kleur of materiaal. “Mijn doel is om de toeschouwers te raken en mee te nemen in het werk door de contrasten en complexiteit van het stuk.” Om dit doel te bereiken gebruikt hij verschillende technieken en materialen. 

De kunstwerken uit de Habitat serie bestaan uit organische vormen. Door het kleurgebruik en het reflecterende oppervlak wordt er een nieuw soort wezen gecreëerd dat een boodschap of emotie wil overbrengen. Elke vorm en kleur brengt een andere emotie over en daarom heeft elk wezen uit deze serie een eigen naam dat gelijk staat aan de emotie die het overbrengt.