Een appartement dat aanvoelt als thuis

LOET Design

Het is nogal een overstap: van een ruime villa met riante tuin verhuizen naar een appartement op een van de bovenste verdiepingen van een woontoren in de grote stad. Ook al lever je dan heel wat vierkante meters in, je krijgt er ook veel voor terug. Architect Tijs van de Ven van TIJS interieur & exterieur en interieurontwerper Milou van Manen van LOET Design bundelden hun expertises om voor de bewoners een appartement te realiseren dat hun oude thuis niet alleen evenaart, maar dat qua comfort en luxe zelfs de verwachtingen overtreft. Om van het appartement een fijne woonruimte te maken, was een nieuwe indeling broodnodig. Tijs: “Het appartement werd casco opgeleverd met een standaardindeling die niet bij de woonwensen van de opdrachtgevers paste. Zo was er geen behoefte aan een tweede slaapkamer en dus hebben we deze ruimte bij het woongedeelte getrokken. Ook de badkamer, die enkel bereikbaar was vanuit de centrale hal, is getransformeerd tot en-suitebadkamer met ligbad. Het had nog heel wat technische voeten in aarde om daarvoor alle leidingen te verleggen.” Toch is dat gelukt. Het luxueuze vrijstaande bad is de eyecatcher van de badkamer geworden. 


Interieur

Appartement, comfort, LOET Design, The Art of Living

Gezelligheid en rust 
Waar Tijs zich hoofdzakelijk boog over de technische aspecten en voor de indeling zorgde, zette Milou een opzet klaar voor de materialen en kleuren en maakte ze samen met haar opdrachtgevers de designkeuzes. “Een ontwerp moet niet alleen mooi zijn,” vertelt Milou, “maar ook bij je passen en een aanvulling zijn op de manier waarop je leeft.” Het appartement is daarom licht en warm gehouden met de aankleding van eikenhout en notenhout. Kleur komt her en der terug in de vorm van kunst en accessoires, zoals vazen en kussens. De keuken vormt het hart van de woning. Een gezellige en toch cleane look vonden de opdrachtgevers belangrijk. Daarom kunnen apparatuur en nissen zoals de coffeecorner volledig worden afgesloten met pocket- of schuifdeuren. Door de diepteverschillen in de nissen oogt de kastenwand speels. “De keuken hebben we samen met maatwerkuitvoerder Harold Borgmans ontworpen. Hij vervaardigde onder meer de lange noestvrije notenhouten eettafel en de bartafel. Deze zijn geheel mijn eigen ontwerp,” vertelt Milou. “Leuk detail: de ronding in het onderstel van deze eettafel komt ook terug in het onderstel van het bargedeelte aan het keukeneiland. De volledige bar is vervaardigd uit hetzelfde noestvrije hout en heeft een asymmetrisch blad.” De bronzen taatsdeur met asymmetrische vlakverdeling waarvan het glas om en om reliëf heeft, geeft toegang tot de entreehal. Deze lange hal scheidt het woongedeelte van de masterbedroom, waardoor deze laatste intiem en privé aanvoelt. Zo is er in dit appartement plaats voor gezelligheid, maar ook voor rust. Voor de bewoners is dit appartement meer dan zomaar een nieuw thuis geworden. 

 

Editor: Media Team

Datum: 12-02-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Evelien de Raaff

Fotografie: Jurrit van der Waal