Hotbath | Badkraan, the art of living

  • Hotbath BV
  • Jan van Galenstraat 25
  • 3115 JG Schiedam

Een badkraan als eyecather | Hotbath

Geniet jij van de luxe van een bad in je badkamer, dan hoort daar natuurlijk een knappe badkraan bij. Kies een kraan die bij jouw badkamerstijl en wensen past. Denk bijvoorbeeld aan een vrijstaande badmengkraan of een badkraan met een waterval. In dit artikel presenteert Hotbath de mooiste badkranen op een rij!

Kraan voor een vrijstaand bad

Een van de trends op het gebied van baden: een vrijstaand bad. Prachtig in een slaapkamer, een badkamer-ensuite of een grote badkamer. Om het vrijstaande karakter van het bad te benadrukken is een vrijstaande badmengkraan een aanrader. De badkraan wordt op de vloer gemonteerd en kun je op elke gewenste plek rondom het bad plaatsen. Deze kraan is in maar liefst vijftien kleuren verkrijgbaar en is een luxe toevoeging aan je badkamer. De badkraan heeft ook een handdouche, onmisbaar voor het schoon spoelen van het bad.

Badkraan voor een ligbad

Hoe neem jij het liefst een bad? In een ovaal bad zit je bijvoorbeeld wat meer rechtop, terwijl je je in een ligbad heerlijk languit kunt onderdompelen in het water. Bij een ligbad dat tegen de muur wordt geplaatst, heb je een badkraan nodig die uit de muur komt of die je op de badrand plaatst. Kies bijvoorbeeld voor een thermostatische badmengkraan (B020). Aan een badkraan kun je je soms vervelend stoten, maar dat zal bij dit model niet snel gebeuren. De uitloop van de kraan kun je namelijk opzij draaien. Of kies voor een thermostatische badmengkraan met cascade uitloop (B021). Inderdaad, je leest het goed: een badkraan met een waterval. Hoe luxe!

 

Hotbath | Badkraan, the art of living

Hoekbad? Deze badkraan is geschikt

Wil je graag een bad in je nieuwe badkamer, dan is het vaak even passen en meten. Door het bad in een hoek te plaatsen, maak je het meest efficiënt gebruik van de ruimte. Zoek je een badkraan voor een hoekbad? Een inbouwkraan neemt weinig plek in en ziet er strak uit. Kies bijvoorbeeld voor badmengkraan CB026. In combinatie met een finish uit de living colour collectie van Hotbath is deze kraan een echte eyecatcher in de badkamer.

Hotbath | Badkraan, the art of livingKraan voor een inbouwbad

Een inbouwbad is meestal tegen twee muren geplaatst en afgewerkt met een ombouw. De ombouw kun je bijvoorbeeld betegelen of afwerken met beton ciré. Een inbouwbad ziet er strak uit, is gemakkelijk schoon te maken en er kan geen water achter je bad terechtkomen. Combineer je inbouwbad met een inbouw bad thermostaat met twee stopkranen. Dankzij de stopkranen kun je de handdouche én de baduitloop tegelijk gebruiken. Handig wanneer je tijdens het vullen van het bad alvast je haren wilt wassen. Deze badkraan heeft een thermostaatkraan zodat je in één keer de juiste temperatuur hebt en niet onnodig water verspilt. Deze kraan heeft ook een begrenzing, zodat het water nooit warmer wordt dan 38 à 40 graden. Kinderen kunnen dus nooit zomaar de hete kraan aan zetten. Wel zo veilig!

Hotbath | Badkraan, the art of living

Kraan voor je whirlpool

Het summum onder de baden: een wellness bad, bubbelbad of een whirlpool. Zo tover je je badkamer om tot een thuisspa waar je heerlijk kunt relaxen. Met een bubbelbad geniet je van masserende stralen van water- of luchtjets. Op de bodem van het bad zitten meerdere gaatjes, waar water, lucht of infraroodstraling uit komt. Bij zo’n mooi bad hoort een luxe kraan, bijvoorbeeld een badrandcombinatie (AR073) met een mengkraan, een baduitloop en een handdouche. Deze kraan kun je ook combineren met een inbouwbad. Let er wel op dat de rand van je bad breed genoeg is.

Een bad zonder kraan? Ook dat kan!

Er zijn ook mensen die liever geen uitloop van een kraan in het zicht willen hebben bij een bad. Dan kun je voor een badoverloop-vulcombinatie (Pal PO33) kiezen. De overloop is de knop die vaak aan de binnenkant van het bad zit. Met de badoverloop bedien je de plug, vul je het bad en wordt het overtollige water ook weer afgevoerd. Het bad wordt bovendien geruisloos gevuld en klettert niet in de badkuip. Het is niet alleen praktisch, maar zorgt ook voor een strakke uitstraling van je bad. In een nisje kun je eventueel een handdouche wegwerken, die handig is om je haren mee te wassen of het bad schoon te spoelen.

Hotbath | Badkraan, the art of living

Tekst: Redactie The Art of Living Online
Fotografie: Hotbath

_____

Hotbath

_____

Meer projecten bekijken van Hotbath?