Een buitenvloer van vlonderplanken voor een optisch groter resultaat 

AlterWood

AlterWood heeft samen met tuinontwerper Tiemen Gerris een prachtige tuin gerealiseerd met een buitenvloer van Enhanced Grain planken in de kleur Limed Oak. De huiseigenaren hadden één grote, specifieke wens: een optisch grotere tuin met meer beleving. Door het gebruik van de Enhanced Grain vlonderplanken werd dit doel bereikt. Een perfect en veilig afgewerkt zwembad en terras met vlonderplanken die de tuin optisch groter laten lijken. Er werd een ontwerp gemaakt met drie driehoekige tuindelen waarin ook het bestaande hoogteverschil werd opgevangen.  

Het buitenleven centraal 

Doordat de vrijstaande woning 45° gedraaid op het vierkante perceel staat bestaat de tuin uit drie tuindelen. In twee van de drie tuindelen staat het buitenleven centraal: in één deel bevindt zich het terras en in het andere deel het zwembad. De hoofdlijnen lopen parallel met de gevels, hierdoor verschenen er diagonale lijnen op het perceel die de tuin optisch veel groter laten lijken. Het zwembad is geheel omgeven door Millboard vlonderplanken van AlterWood, een wens van de eigenaren.  

Vlonderplanken in de kleur Limed Oak 

De kleur Limed Oak heeft een natuurlijke uitstraling van zonovergoten hout. Door de lichte, zand tint wordt een rustige, verfijnde uitstraling en een ruimtelijk en licht gevoel gecreëerd. De sterke vlonderplanken zijn houtvrij en kunnen dus niet rotten, kromtrekken of splinteren. De niet-poreuze veerkrachtige toplaag voorkomt dat algen zich aan het materiaal hechten. Deze niet-poreuze toplaag is stroef, zelfs nat zijn de planken dus niet glad. Daarnaast sluit de rubber toplaag over de speciaal ontwikkelde schroeven heen, waardoor het veilig is om er met blote voeten overheen te lopen. De ideale toepassing rondom zwembaden.  

Vlonderplanken, project Loosdrecht, Alterwood, The Art of Living

Een optimale verbinding 

Om de verschillende tuindelen te verbinden, is ervoor gekozen de vlonderplanken vanaf het zwembad door te laten lopen naar het andere tuindeel met hoofdterras. Zodoende is, in combinatie met de bijpassende randafwerking, een strak geheel ontstaan in alle tuindelen. Benieuwd geworden hoe je dit kunt creëren in je eigen tuin en hoe deze kleur een aanvulling kan zijn op de uitstraling van je tuin? Ervaar de plank zelf: vraag een sample aan via de website van AlterWood. 

Editor: Media Team

Datum: 16-05-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: AlterWood