Een compleet interieur met doordacht lichtplan

Ron Stappenbelt

Ron Stappenbelt is een ervaren ontwerper van totaalinterieurs voor particulieren met als specialisme spa- en wellness-design. “Ik ontwerp het complete interieur, de indeling, materiaalkeuze, maatvoering, de kleur en het lichtplan. Goed ontwerpen begint met goed luisteren. Een vaste stijl heb ik dus niet behalve dat mijn ontwerpen modern en hedendaags zijn. Ik beweeg als een kameleon mee met de wensen van mijn opdrachtgevers en die vertaal ik in 3D ontwerpen waardoor alles inzichtelijk wordt.”


Benedenverdieping

Lichtplan, sauna, The Art Of Living

Alle leveranciers van de benedenverdieping

Inbouwspots

Airspot

Stalen deuren

Pjokke Dutch Design

Interieurarchitect

Ron Stappenbelt interieurontwerp

Keuken

W&M Interieurbouw

Tegelvloer

Cerriva

Keukenblad

Diresco

Zichtlijn en een duidelijk lichtplan

Wat bij binnenkomst opvalt, is de ruime vide waarin een moderne kroonluchter hangt. Het ‘zweven’ van de trap wordt versterkt door de glazen afscheiding naast de trap. Brede licht eikenhouten planken op de vloer lopen mooi door in de woonkamer. De stalen glazen taatsdeur van de hal naar het woongedeelte zorgt voor een mooie zichtlijn naar buiten. De keuken, eettafel zit- en tv-kamer zijn één grote ruimte waardoor onderling contact overal mogelijk is. Dit was een van de wensen van de opdrachtgevers. De zitkamer is licht en natuurlijk ingericht. Nergens ontbreekt de menselijke maat. De keuken bestaat een stevig kookeiland met zachtgrijs, wit geaderd verdikt aanrechtblad van composiet. Dat er zorgvuldig over een lichtplan werd nagedacht is te zien aan de subtiele verlichting in het keukenblok. Daarnaast zijn in het verlaagde plafond zijn airspots verwerkt, die zorgen voor verlichting en luchtverversing. Ze zijn, in belang van het lichtplan, op veel plaatsen in huis aangebracht.


Bovenverdieping

Lichtplan, sauna, The Art Of Living

Alle leveranciers van de bovenverdieping

Gordijnen

Huls Kleur & Interieur

Kozijnen

Oude Wesselink

Tegelvloer

Cerriva

Inbouwspots

Airspot

Ruimtelijkheid

De grote slaapkamer is licht, zacht en tijdloos. De doorkijk gashaard grenst aan de badkamer die verre van standaard is. Zeker door de glazen vide die achter het vrijstaand bad is gemaakt. Het neemt weliswaar fysiek ruimte in beslag maar creëert tegelijkertijd enorm veel ruimtelijkheid. De oppervlakte van deze verdieping met drie slaapkamers met bijbehorende badkamers is groot maar toch voel je je hier nergens verloren. Opdrachtgever: “Ron heeft perfect werk geleverd. Hij is zo perfectionistisch dat hij in zijn ontwerp zelfs rekening houdt met de spiegeling op glas. We hebben op een detail na, zijn ontwerp helemaal overgenomen. Dat is zeker een compliment waard.”


Wellness

Lichtplan, sauna, The Art Of Living

Alle leveranciers van de wellness

Wellness

Bonhof Wellness

Gordijnen

Huls, Kleur & Interieur

Interieurbouw

W&M Interieurbouw

Extra leefruimte

Het wellness-gedeelte in de kelder is zonder overdrijven op stand te noemen. De sauna, het Turks stoombad en de inloopdouche zijn voorzien van grote glazen puien voor een open en heldere sfeer. De deuren hebben allemaal ledverlichting, volgens het lichtplan, waarmee met verschillende kleuren een bepaalde sfeer kan worden gecreëerd. Op de vloer is gekozen voor keramische tegels met dezelfde eiken kleur en textuur als in de rest van het huis. Deze tegels zijn slijtvast, waterbestendig en zeer goed te reinigen. Dus uitermate geschikt voor een ruimte als deze. In de kelder bevindt zich nog een slaapkamer met inloopdouche en een aanzienlijke fitnessruimte. En omdat ‘boys always be boys’ is er een sophisticated, knusse ‘jachtkamer’ ingericht met bijpassende antieke stoelen en een authentieke kruisboog aan de muur. De kelder biedt een extra leefruimte om leuke dingen te ondernemen en daar wordt volop van genoten.

Editor: Media team

Datum: 29-06-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Cai Vosbeek

Fotografie: Jaro van Meerten