badkamermeubels, duravti, the art of living, badkamer

  • Duravit
  • Ruwekampweg 2
  • 5222 AT ‘s-Hertogenbosch
  • Contact
  • Tel.: 073 613 1970

Een delicate en verfijnde collectie badkamermeubels | Duravit

White Tulip is de eerste complete badkamer geheel ontworpen door Philippe Starck. Van ligbad, wastafels en meubels, toiletten en bidets, tot bijpassende spiegels en een complete kranencollectie. De bijzondere vorm van alle badkamermeubels van deze  serie volgt het organische silhouet van een bloeiende tulp en zo ontstaat een bijna  sculpturaal  en  aanhankelijk  karakter. Expressieve details en tijdloos design gecombineerd met  eersteklas  vakmanschap en de nieuwste technologieën  voldoen aan de hoogste eisen. Deze samenwerking tussen Starck en Duravit zorgde voor positieve nostalgie. De collectie is echt in de menselijke tijd geplaatst; niet universeel zoals vele andere collecties.  

badkamermeubels, duravti, the art of living, badkamer

Overtuigende vormen

Met hun unieke ergonomie en het vermogen om op te gaan in een breed scala aan stijlen, zijn de veelzijdige ontwerpen voor badkamermeubels van de White Tulipcollectie ideaal voor elk interieur – van de gecultiveerde en verfijnde stedelijke omgeving tot de frisse en natuurlijke sfeer van een landhuis.Een bijzondere blikvanger is dealsmonoliet ontworpen, vrijstaande keramische wastafel, die afhankelijk van de bouwkundige omstandigheden met wand- of vloeraansluiting leverbaar is.In dezelfde stijl overtuigt de ronde opzetwastafel met zijn esthetisch gevormde, licht naar buiten aflopende rand. Ook de van boven gezien rechthoekige wastafel neemt deze vorm aan. Eenfonteintje maakt het assortiment compleet. 

badkamermeubels, duravti, the art of living, badkamer

Herkenbaarheid in collectie

Passend bij hetverfijndekeramiek zijn erstaande enwandhangendetoilettenen bidets. De stijl vanWhite Tulipcollectieis ook duidelijk herkenbaar op het bijbehorende urinoir. De toiletten zijn voorzien van de nieuwe HygieneFlushspoeltechniek. Onafhankelijke tests tonen aan dat dit nieuwe type oppervlaktespoeling het gehele binnenoppervlak van het toilet optimaal reinigt. De perfect doordachte waterstroom zorgt voor een draaikolk die te allen tijde een ideale spoeling met 4,5 liter water garandeert.Voor nog meer hygiëne zijn alle nieuwe HygieneFlush-toiletten standaard uitgerust met het beproefde HygieneGlaze keramische glazuur. Ingebrand in het toilet, zorgt HygieneGlaze ervoor dat ca. 90%van de bacteriënna slechts zes uur wordt gedood en ca. 99,9% (bijv. E. coli-bacterie) na 24 uur.  

badkamermeubels, duravti, the art of living, badkamer

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Duravit

____

____

Meer projecten van Duravit bekijken?