Een design bed herkennen doe je zo… 

Een goed design bed gaat verder dan alleen een mooi uiterlijk. Een design bed zorgt ervoor dat je zo comfortabel mogelijk ligt zonder de luxe uitstraling te verliezen. Hierbij moet het hele plaatje kloppen, van nachtkastje tot matras. Waar moet je op letten bij het kopen van een bed?  

Het juiste bed

We kunnen  gerust stellen dat de slaap- en bedwensen van ieder persoon héél persoonlijk zijn. Het vinden van het juiste bed is dan ook een hele uitdaging. Een goed design bed is aangepast op jouw persoonlijke wensen. Deze wensen kunnen gaan over de gewenste tempratuur of over een juiste slaaphouding tijdens het slapen. Of over de maat van het bed. Moet dit een twijfelaar zijn of een tweepersoonsbed? Door deze wensen mee te nemen in jouw zoektocht naar het perfecte bed, ben je zekerder over een goede nachtrust.   

Wensen

Ieder persoon is uniek en dus ook in zijn of haar slaapstijl. De een slaapt liever op zijn buik en de ander liever op zijn rug. Er zijn nog een heleboel wensen waar rekening mee moet worden gehouden wanneer je een nieuw bed gaat kopen. Een paar van die wensen zijn het matras, slaap je liever zacht of hard. Een andere wens is de verstelbaarheid van het bed, dit kan elektrisch met een 3-liften systeem, maar je kan ook een hoog laag functie toepassen. Deze functie zorgt er bijvoorbeeld voor dat je niet hoeft te bukken wanneer je het bed opmaakt. 

Stijl  

Lekker liggen is natuurlijk belangrijk, maar het bed moet ook in jouw stijl passen. Genieten doe je niet alleen met je ogen dicht, maar ook met je ogen open. Hierbij moet er dus ook naar de wensen worden gekeken. Heb je liever een boxspring of kies je voor een houten bed design? Wil je zwevende nachtkastjes of wil je een TV-hocker? Er is voor iedere wens wel een mogelijkheid, hierdoor kan iedereen zijn of haar perfecte bed ontwerpen. 

Bedden voor senioren

Senioren hebben vaker last van lichamelijke klachten. Bij De Suite kan je een design seniorenbed  aanschaffen, waarbij er rekening wordt gehouden met uw leeftijd en het ouder worden. Zo moet er bijvoorbeeld rekening worden gehouden met de hoogte van het bed en met lichamelijke klachten zoals rugklachten. Een paar voorbeelden van aanpassing zijn de hoogte van het bed, elektrisch verstelbare bedden en hoog laag verstelling. Een paar voordelen van deze aanpassingen zijn dat opstaan uit bed minder energie kosten, je kan makkelijk een fijne houding aannemen en je kunt het bed opmaken zonder te hoeven bukken.

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.