Een design soundbar volgens de nieuwste technieken

Bang & Olufsen

Bang & Olufsen is erg trots dat ze hun nieuwe soundbar eindelijk mogen presenteren. De Beosound Theatre is een innovatieve, prachtig ontworpen, high-end soundbar dat hetzelfde geluid produceert als surround sound producten die ook worden gebruikt om bijvoorbeeld een thuisbioscoop mee te creëren. De Beosound Theatre herdefinieerd dan ook geluid zoals we dat kennen. Dit komt doordat het modulaire ontwerp meerdere luidsprekers in één bevat. Daarnaast sluit het product naadloos aan op ieder tv-scherm. Het potentieel van de streamingsdiensten wordt zo ontketend en een bioscoopervaring wordt zo op magische wijze in huis gehaald.

Optimale geluidservaring 

Met 12 ingebouwde luidsprekers, waaronder twee op maat gemaakte woofers, zorgt de Beosound Theatre voor een meeslepende home cinema ervaring. De luidsprekers kunnen namelijk een geluidsdrukniveau tot 112dB leveren. De spraakverstaanbaarheid wordt beheerd door een wederom op maat gemaakt midden kanaal. De uitlijning van de drivers zorgt voor een betere geluidsverdeling, waardoor de hoogwaardige audio-ervaring in iedere ruimte wordt verbeterd, terwijl de richtingsgevoeligheid de spraakkwaliteit optimaliseert.

Modulair ontwerp

Bang & Olufsen staat bekend om haar unieke benadering van vakmanschap en design. Ontworpen om de vloeiende sierlijkheid van zeilboten te weergeven laat het kiel-achtige ontwerp van Beosound Theatre het lijken alsof het object rust op een aluminium blad dat in de lucht zweeft. Deze illusie is kunstzinnig gecreëerd met een expertise in aluminium in Bang & Olufsen’s Factory 5 in Struer, Denemarken. Op basis van het principe van modulair ontwerp kreeg de Theatre uiteindelijk vorm. Het zorgt ervoor dat de Beosound eenvoudig onderdeel wordt van de inrichting en weinig ruimte in beslag neemt. De soundbar is dan ook eenvoudig onder de televisie te plaatsen, waarbij rekening wordt gehouden met de grootte.

Eigen software platform 

De Beosound Theatre eert niet alleen de legacy producten van Bang & Olufsen, met zijn tijdloze ontwerptaal. Maar hij wordt ook geleverd met een software platform genaamd ‘Mozart’, dat door het bedrijf werd gecreëerd. Dit zorgt ervoor dat alle producten van het bedrijf naadloos op elkaar kunnen aansluiten, zelfs op producten die lang geleden al op de markt kwamen. De soundbar is dan ook een knap staaltje design, dat iedereen eigenlijk in huis zou moeten halen.

 

Editor: Media team

Datum: 28-09-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Bang & Olufsen