Een duurzaam werkblad met Silestone

Cosentino

Dankzij de nieuwe ontwikkelingen van de exclusieve HybriQ en HybriQ+-technologieën werd het voor Cosentino mogelijk om hun Silestone hybride oppervlak volledig te transformeren. Meer dan 30 jaar geleden bracht Silestone al een revolutie in de keuken teweeg met zijn kleur, design en ongeëvenaarde prestaties. Maar nu gaat het nog een stap verder en leidt het merk de weg naar duurzaamheid. Iets wat iedereen steeds belangrijker is gaan vinden. Een werkblad met een oppervlak van Silestone ziet er niet alleen fenomenaal uit, maar het brengt ook duurzaamheid en innovatie naar de keuken.  

De duurzame aanpak van Cosentino 

“Changing The World From The Kitchen” is de nieuwe slogan die hoort bij het duurzame Silestone en de aanpak van toonaangevend merk Cosentino. Met HybriQ+ loopt Cosentino voorop in de sector en geven zij het goede voorbeeld. Ze doen iets beters en anders, met de ambitie dat het de norm kan worden. Deze toewijding aan duurzaamheid stelt Cosentino nu in staat om een boodschap van transformatie te sturen naar de klanten, medewerkers en de eindgebruikers. Het is een verandering om de wereld te bouwen die we willen, om oplossingen te bieden voor toekomstige problemen, en dat heeft zijn epicentrum in de keukenruimte. 

Hoe werkt HybriQ+? 

De innovatieve technologie HybriQ+ bestaat uit een compleet nieuwe productsamenstelling en productiemethode voor Silestone. Dit productieproces is in staat om 99% hergebruikt water, 100% hernieuwbare elektrische energie en minimaal 20% gerecyclede grondstoffen te gebruiken. Daarnaast wordt er geen nieuw water verspild. Deze nieuwe manier van produceren gaat samen met de eigenschappen die Silestone altijd al gekenmerkt hebben. Het esthetisch vermogen wordt weldegelijk verhoogd dankzij de selectie van hoogwaardige mineralen en het gebruik van gerecycleerde materialen.  

Editor: Media team

Datum: 02-09-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Cosentino