Een duurzame open haard; van productie tot gebruik

Leenders Haardkachels

Leenders Haardkachels beheerst het branden van natuurlijk vuur als geen ander. Hoe zij dit doen? Ze ontwerpen, ontwikkelen en assembleren haarden. Deze haarden hebben ieder hun eigen ontwerp en daarmee een uniek vuur, dat je pas leert beheersen naarmate je vaker gebruik maakt van de open haard. Deze prachtige designhaarden worden duurzaam geproduceerd. Duurzaam ondernemen gaat voor het bedrijf dan ook vanzelf. Hoe zij dit doen lees je in dit artikel.

Producten  

Alle producten van Leenders Haardkachels worden gemaakt om lang mee te gaan. Omdat ze iedere dag met vuur worden belast moeten de open haarden van goede kwaliteit zijn. Daarom worden de haarden zo ontworpen dat wanneer ze kapotgaan goed te maken zijn. Slijtdelen kunnen eenvoudig ter plaatse vervangen worden. Daarnaast zijn nagenoeg alle onderdelen herbruikbaar, dat geldt voor alle kachels die het bedrijf heeft gemaakt sinds 1979. 

Open haard, duurzaamheid, Leenders Haardkachels

Lokale productie  

Ook werkt Leenders Haardkachels erg duurzaam doordat zij hun producten lokaal laten ontwikkelen. Een open haard van hun hand wordt ontwikkeld, gestraald, gespoten en samengesteld in Oirschot. Ook wordt alles vanuit hier naar hun klanten verstuurd. Onderdelen die ze hiervoor gebruiken laten ze elders maken, maar ze zoeken hier wel altijd de dichtstbijzijnde bedrijven voor uit. De meeste leveranciers zijn binnen dertig minuten te bereiken.  

Zonne-energie  

Sinds 2013 gebruikt het bedrijf zonne-energie om hun producten te produceren. De heftrucks, verlichting in de fabriek, showroom en op kantoor, alle computers en accu aangedreven productiemiddelen worden aangedreven door zonne-energie. Ook op deze manier wil het bedrijf hun steentje bedragen voor het milieu.  

Natuurlijke energiebron 

Tot slot zijn de producten zelf ook erg duurzaam. Een open haard van Leenders Haardkachels brandt op hout en dat is de meest voor de hand liggende natuurlijke energiebron. Dit is een bewust keuze en dat is dan ook de reden dat de gaskachels uit het assortiment zijn gehaald. Ook jij kunt dus met deze producten duurzaam leven en wie wil dat nou niet.  

 

Editor: Media team

Datum: 05-09-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Leenders Haardkachels