Een gashaard zonder aardgas, kan dat?

Nederlandse huishoudens moeten allemaal van het aardgas af zijn. In 2050 moet de uitstoot van alle Nederlandse woningen netto nul, oftewel CO2-neutraal zijn. Daar worden nu uiteraard al de nodige voorbereidingen voor getroffen. Nieuwbouwwoningen worden niet meer aangesloten op het aardgasnetwerk en bestaande huizen vereisen de nodige aanpassingen. Dat heeft gevolgen voor kachels en fornuizen, maar ook voor gashaarden. Een groot deel van Nederlandse haardbezitters heeft momenteel een gashaard op aardgas of wil er in de toekomst graag een laten plaatsen. Zij maken zich zorgen over het gebruik hiervan en vragen zich af of een gashaard nog wel verstandig is.

Gashaard ombouwen

Voor deze mensen is er goed nieuws. Het is namelijk prima mogelijk om een gashaard op aardgas om te bouwen en aan te sluiten op (bio)propaangas. Zo is het gelukkig niet nodig om de haard dicht te metselen. Hij is nog prima bruikbaar met een aantal modificaties. Propaangas levert overigens meer warmte en energie dan dezelfde hoeveelheid aardgas. Veel leidingen zijn al geschikt voor propaangas, aangezien propaan een lagere stromingssnelheid heeft. Let er wel op dat alles gekeurd is voor de geleiding van propaangas! Een erkende installateur van Barbas Bellfires heeft een gashaard binnen afzienbare tijd omgebouwd tot propaanhaard. Zo kunt u snel weer genieten van de warmte en gezelligheid van uw haard.

gashaard, Barbas Bellfires, duurzame haarden

Duurzame haarden

Propaanhaarden kunnen ook branden op biopropaan. Biopropaan heeft dezelfde samenstelling als ‘gewoon’ propaan, maar is 100% duurzaam! Wilt u uw woning zo snel mogelijk energieneutraal maken zonder uw haard op te geven? Dan is biopropaan aan te raden. Deze gasvariant wordt volledig geproduceerd uit duurzame grondstoffen. Afval- en reststoffen van de productie van biodiesel worden gemixt met hernieuwbare plantaardige oliën om biopropaan te produceren. Hierdoor is het op CO2-gebied een van de schoonste brandstoffen op de markt.

gashaard, Barbas Bellfires, duurzame haarden

Nog altijd even mooi

Wat voor soort haard u ook heeft, één ding verandert nooit: Een haard is een fantastische toevoeging in de ruimte. Zowel in de winter als in de zomer zorgen haarden voor gezelligheid. Een haard hoeft de kamer immers niet altijd fysiek warm te maken. De warme sfeer die een haard met zich meebrengt is geschikt voor ieder seizoen en in iedere woonkamer. De Barbas Bellfires haarden zijn een aanrader als je op zoek bent naar een gepersonaliseerd en modern exemplaar!

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!

 


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.

____

Hier vind je meer blogs!


Web editor: Media team     |

Datum: 29 | okt | 2019


Tags: , ,

Gerelateerde artikelen

The Art Of Living

Een complete slaapkamer


Een complete slaapkamer, gemakkelijk en voordelig!  Ga je binnenkort samenwonen of wil je jouw slaapkamer van een nieuwe stijl voorzien? Kies dan voor een complete slaapkamer en creëer niet alleen een prachtige stijl, maar profiteer ook van de zeer aantrekkelijke prijzen. Jouw slaapkamer, jouw stijl!  Het kopen van een complete slaapkamer kent vele voordelen. Je […]

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media