Een gevarieerde reis door hedendaags villa-interieur

Sels Villabouw

Achter de gevels van historische buitenverblijven schuilt vaak een verhaal van tijdloze elegantie, en in ‘s-Gravenwezel is dit verhaal tot leven gekomen. In deze blog nemen we je mee op een ontdekkingsreis door een gerenoveerde villa, waar het verleden hand in hand gaat met hedendaagse verfijning. Achter een beschermde voorgevel ontvouwt zich een gevarieerd interieur dat de zintuigen streelt en de esthetiek van vervlogen tijden verweeft met moderne pracht. Laten we duiken in de diepte van dit buitengewone staaltje villa-interieur.

Interieur, eigen woning interieur, Sels Villabouw, The Art of Living

Achter de gevel: een oase van hedendaagse schoonheid

Het interieur van een gerestaureerde villa in ‘s-Gravenwezel komt tot leven achter een beschermde voorgevel. Deze reis door hedendaagse esthetiek toont hoe organische vormen en materialen de ziel van het erfgoed omarmen. Deze woning onthult een sublieme balans tussen het behouden van traditionele cottage-stijlkenmerken en het integreren van hedendaagse elegantie. Ontdek hoe de voorgevel, gekaleide buitengevels en indrukwekkende glaspartijen een eclectische pracht vormen.

Intieme verbindingen: verkenning van binnenruimtes

Van de warme decompressiezone bij de formele inkom tot de strakke, open leefruimtes met organische accenten, deze villa ademt een intuïtieve flow. De ruimtes worden verbonden door zichtassen, terwijl cilindervormige inbouwspotjes en designpendels sfeer en karakter toevoegen.

Keuken & eetruimte: vloeiende lijnen en verfijning
Stap in de keuken en eetplaats, waar vloeiende lijnen de olmenhouten kastenwand verbinden met een verfijnd ovalen eiland. Natuursteen en marmer worden harmonieus gecombineerd, terwijl zwarte profielen het overvloedige licht binnenlaten, waardoor de ruimte een panoramisch uitzicht biedt op de uitgestrekte tuin.

Sfeervolle functionaliteit: verdiepingen als toevluchtsoord

De eerste verdieping omarmt een sfeervolle functionaliteit met twee kinderkamers, badkamers en een mastersuite. Natuurlijke elementen zoals olmenhout en geruwde natuursteen creëren een rustgevende sfeer, terwijl brons/messingkleurig kraanwerk en op maat gemaakte spiegels de luxe benadrukken.

Duurzame innovatie: comfort in harmonie met milieu
Deze eclectische villa is niet alleen een visueel meesterwerk maar ook een toonbeeld van duurzaamheid. Domoticabesturing, vloerverwarming via warmtepompen en zonnepanelen belichamen het streven naar comfort in harmonie met het milieu.

Deze gevarieerde villa vertelt het verhaal van een zorgvuldige restauratie en heruitvinding. Van de statige voorgevel tot de intieme ruimtes binnenin, elk element heeft moderniteit en respect voor erfgoed. De combinatie van esthetiek, functionaliteit en duurzaamheid maakt dit niet alleen een thuis, maar een tijdloos kunstwerk van interieurdesign.

Editor: Media Team

Datum: 06-02-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van

Fotografie: Sels Villabouw