Een groot contrast tussen oud en nieuw

Studio Mariska Jagt & Knops Tuindesign

Op een fantastische plek in natuurgebied De Veluwe wisten Studio Mariska Jagt en Knops Tuindesign een landelijke woning van een compleet nieuwe uitstraling te voorzien. Zowel de architectuur, het interieur en de buitenruimte werd in een modern-chique jasje gestokenEis dan ook een echt contrast ontstaan tussen het oude en het nieuwe. Hierdoor is een schitterende totaalbeleving ontstaanwaarin het gevoel van luxe sereniteit de verbindende factor vormt en het contrast tussen oud en nieuw zeker zichtbaar is.  


Exterieur

Contrast, Mariska Jagt, Knops tuindesign, the art of living

Alle leveranciers van het exterieur

Tuinontwerp

Knops Tuindesign

Villa met schitterende omgeving

De bewoners woonden al enige tijd met veel plezier in hun woning, dat naar alle kanten een verbluffend uitzicht heeft. Na een tijdje begon het toch te kriebelen en besloten ze de woning ingrijpend te verbouwen, zodanig dat ze nooit meer zouden hoeven verhuizen. In Studio Mariska Jagt vonden zij de perfecte partner om de verandering te realiseren. Aan de buitenkant van de villa is er een aanpassing gedaan aan de gevels, die verfraaid werden met wit stucwerk, donkere panelen en dakkapellen. Hierdoor heeft de woning een moderne, luxe en tegelijkertijd rustige uitstraling gekregen. Door de grote raampartijen komt bovendien veel natuurlijk licht binnen, waardoor de bewoners optimaal kunnen genieten van het prachtige uitzicht op hun nieuw aangelegde tuin en de schitterende omgeving. 


Interieur

Contrast, Mariska Jagt, Knops tuindesign, the art of living

Alle leveranciers van het interieur

Gietvloer

Motion Gietvloeren

Interieurarchitect

Studio Mariska Jagt

Raamdecoratie

Indivipro

Maatwerkkasten

CPS Interieurs

Het interieur 

Aan de binnenkant werd de begane grond, waar zich de leefruimte plus het privédomein van de bewoners bevinden, van een volledige restyling voorzien. In het ontwerp van Studio Mariska Jagt werd de entree flink verruimd, waardoor je veel prettiger binnenkomt. Ook de trap kreeg een nieuwe uitstraling, dankzij een strak design met eikenhouten treden. Via dubbele taatsdeuren van rank staal is toegang gecreëerd tot de markante leefruimte van de woning. Aan de voorzijde bevindt zich een schitterende leefkeuken, bestaande uit een luxe eikenhouten kastenwand met een elegant lijnenspel en een hoogglans wit eiland. Door het open karakter van de warme, stijlvolle keuken sluit de ruimte perfect aan bij het eetgedeelte en de living. Ook hier komt het eikenhout terug in de vorm van een bijzonder fraai tv-meubel. De lichtgrijze gietvloer en offwhite tinten op de muren creëren een fijne, strakke basis.


Buitenruimte

Contrast, Mariska Jagt, Knops tuindesign, the art of living

Alle leveranciers van de buitenruimte

Buitenkeuken

COOXS

Tuinontwerp

Knops Tuindesign

De buitenruimte 

Om de beleving te completeren werd ook de buitenruimte volledig vernieuwd. In nauwe samenwerking met tuin- en landschapsspecialist Knops Tuindesign bedacht de studio een nieuw ontwerp, waardoor de synergetische relatie van het huis met de buitenruimte en de natuurlijke omgeving is gewaarborgd. In de tuin zijn lange zichtlijnen te ontwaren waarbinnen diverse elementen, zoals een zwemvijver en poolhouse, op prachtige wijze zijn samengebracht. De horizontale doorkijk door de muur achter de zwemvijver biedt de bewoners een levend schilderij van de prachtige omgeving. Om het woongenot af te maken, hebben de bewoners via dubbele deuren in hun suite directe toegang tot de luxe buitenruimte. Het eindresultaat is een heerlijke binnen- én buitenomgeving waarin luxe en sereniteit perfect samenvloeien in één sterke totaalbeleving.

Editor: Media team

Datum: 07-02-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Dana Otten geschreven voor magazine nr.6 2021

Fotografie: Peter Baas

Fotografie: Peter Baas