Een houten keuken vol met doordachte technieken

Tieleman Keukens

Een prachtige hoge ruimte met houten balken was uitermate geschikt voor de realisatie van een indrukwekkende keuken in eiken wildfineer. De houten keuken kreeg op doordachte wijze vorm, waardoor hij geweldig goed past in de bijzondere ruimte. Om het ontwerp nog meer kracht bij te zetten werd het eiken fineer gecombineerd met in diverse kleuren gebeitste fronten. Daarnaast zorgt een kastenwand die mooi werd afgewerkt met Gun Metal ervoor dat het plaatje helemaal compleet is. Zo kon een ware droomkeuken ontstaan!

Innovatieve keukenapparatuur 

Je hebt nu al een goed beeld kunnen vormen over hoe deze houten keuken vorm is gegeven, toch zijn een paar elementen echt het uitlichten waard, zoals de meest innovatieve keukenapparatuur die werd geïnstalleerd. De houten keuken werd dan ook voorzien van een Siemens combi –oven en bakoven. Ook mocht een wijnklimaatkast niet ontbreken. In deze kast worden de meest fantastische wijnen op temperatuur bewaard. Deze wijnkoelkast biedt ruimte voor wel dertig wijnen en heeft twee temperatuurzones. Een luxe inductiekookplaat kreeg ook een plekje binnen deze houten keuken. Het ingebouwde ronde afzuigrooster is leverbaar in verschillende kleuren en kon op subtiele wijze verwerkt worden.  

Bijzondere werkbladen 

Iets wat je misschien niet zoveel ziet, maar waar wel degelijk voor werd gekozen in deze keuken is het verschil in de kleur van de werkbladen. Het ene werkblad is donker en het andere een paar tinten lichter. Toch stoort dit niet en passen ze op bijzondere wijze bij elkaar. Het eerste blad, dat van het schiereiland is vervaardigd uit een granieten aanrechtblad in de kleur Black Indy Leather. Het andere blad is van BalsaBeton. Dit is een zeer exclusieve en innovatieve betontechniek van de hoogste kwaliteit. Het materiaal is onderhoudsvrij, hittebestendig, vlekvrij, gaat erg lang mee en staat uitermate goed bij een houten keuken.  

Editor: Media team

Datum: 08-07-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Tieleman Keukens