Een huislift in een complexe woonomgeving? Geen probleem! 

Aesy Liften

Bij  Aesy Liften zijn ze ervan overtuigd dat hun liften geschikt zijn voor ieder woningtype. Van luxe villa, rijtjeshuis tot appartement. Een huislift maakt jouw hele huis beter bereikbaar, voor nu en later. Hiermee ben je voorbereid op een onbezorgde toekomst en kan je langer in jouw vertrouwde omgeving blijven wonen. In de tussentijd brengt de huislift extra comfort, bijvoorbeeld om zware boodschappen, koffers of grote wasmanden te verplaatsen.

huislift, aesy liften, lift voor thuis, design lift, the art of living

Toegevoegde waarde  

Een huislift van Aesy Liften biedt de mogelijkheid om jou en jouw spullen van de ene naar de andere verdieping te brengen tot een opvoerhoogte van 20 meter. Een lift in huis is een aardige investering, maar brengt jou extra comfort en bewegingsvrijheid. Tevens biedt een huislift een meerwaarde voor de woning.   

Bestaande woning   

Dit specifieke project betreft een luxe duplex penthouse, gelegen aan de jachthaven van Hasselt. Doordat op het moment van plaatsen het penthouse casco was, kon de huislift naadloos geïntegreerd worden in de woonkamer met een vlotte toegang tot de kantoorruimte op de vide.  

De moeilijkheid van de situatie  

Deze woning bevindt zich in een appartementencomplex. Hierdoor is zowel boven als beneden rekening te houden met de maximaal mogelijke uitsparing. Daarnaast bevindt zich boven het appartement een zwembad, dat een uitsparing heeft die in het appartement uitkomt.  

De vraag van de huiseigenaar  

De eigenaar van het luxe penthouse stelde de vraag om een huislift te plaatsen die verbinding kon maken tussen de woon- en eetkamer en de vide. Hij sprak de wens uit voor een transparante oplossing die zo onopvallend mogelijk geïntegreerd kon worden in de woonkamer en ook moest passen in de bouwkundige structuur van het penthouse.   

huislift, aesy liften, lift voor thuis, design lift, the art of living

De geboden oplossing  

Voor deze schitterende oplossing is gekozen voor een A-5000 huislift met aan 3 zijden een glazen schacht. Er is gekozen om de parketvloer uit de woning door te trekken naar de vloer van de lift zelf en naar de vloeruitsparing. Dit betekent dat de parketvloer zichtbaar is op de bodem van de liftschacht, wanneer de lift naar boven is. Ook is gekozen om zachte sfeerverlichting in de vorm van ledverlichting in de geleiders van de huislift te plaatsen.

Editor: Media team

Datum: 10-11-2021

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Marlou Peters – Overkamp

Fotografie: Aesy Liften