Een ingetogen, luxueus en discreet interieur  

Leskens Interior

Vandaag bekijken we een ruime bovenwoning in het zuiden van Drenthe in een stadje dat ook bekend is vanwege het langste waterkunstwerk van Europa. Twee jaar geleden kochten de bewoners deze woning en samen met interieurarchitect Sander Leskens van Leskens Interior werd het een luxueus, warm, huislijk en intiem thuis. Opdrachtgeefster: “De samenwerking met Sander verliep perfect. De bekende ‘klik’ was er meteen.” 


Woonkamer

Bovenwoning, Interieur, Leskens Interior

Alle leveranciers van de woonkamer

Karpet

Carpetlinq

Plaatmateriaal inbouwkasten

DecoLegno

Interieurarchitect

Leskens Interior
Bovenwoning, Interieur, Leskens Interior

Ingetogen, hotelchic, met een aangenaam kleurenpalet 
Toen de opdrachtgevers deze woning zagen waren ze meteen verkocht: “Wij verblijven in de zomer altijd in ons buitenverblijf en voor de winter is dit een prachtige plek. In het centrum van de stad en bovendien groot genoeg om van de bovenste etage een volwaardige werkplek te maken. Wij konden goed door de woning heen kijken en zagen potentie. Het interieur uit de jaren ‘80 is er allemaal uit gehaald. We hebben een lift aangebracht met het oog op de toekomst. Al het glas en de kozijnen zijn vervangen. Het is een gasloze, duurzame woning geworden. Sander hebben we leren kennen doordat hij een woning voor vrienden had ontworpen. We wisten dat hij de aangewezen persoon was voor het ontwerp van ons interieur: hotelchic, warme tinten en goud.” 


Keuken

Bovenwoning, Interieur, Leskens Interior

Alle leveranciers van de keuken

Natuursteen

Cerriva

Raamdecoratie

Indivipro

Kokendwaterkraan

Quooker Nederland B.V
Bovenwoning, Interieur, Leskens Interior

Onderhoudsvriendelijke keuzes  
De woning bestaat uit twee etages. Boven is een aanzienlijke werkruimte gesitueerd met toilet, fitness en technische ruimte. Op de eerste etage bevindt zich de leefkeuken met kookeiland, eettafel en aansluitend een groot terras. Een comfortabele zitkamer met apart leesgedeelte, speelkamer, slaapkamer met badkamer, toilet en een logeerkamer met eigen douche. Sander: “De woning was redelijk donker en daarom hebben we besloten om van de keuken en de kamer één grote ruimte te maken met een houten roomdivider. Zo komt het licht van twee kanten. De stalen taatsdeuren vergroten de transparantie. Het keukeneiland staat in de breedte zodat je altijd de woonkamer in kijkt. Een gedeelte van de wand in deze ruimte is naar voren gehaald om verschillende kasten er mooi in te plaatsen. De meeste op maat gemaakte interieuritems zijn gemaakt van high pressure laminate (HPL). Dit is stevig en slijtvast materiaal, kleurvast en onderhoudsarm. Met name deze laatste eigenschap is bij veel keuzes doorslaggevend geweest.” 


Bovenverdieping

Bovenwoning, Interieur, Leskens Interior

Alle leveranciers van de bovenverdieping

Douchedrain

Easy Drain

Merk bed

LeDorm

Akoestische panelen

WoodUpp

Leverancier bed

Beddenspecialist Dekker Slapen

Symmetrie een veelvoud van twee  
In het verlaagde plafond zijn alle spotjes zorgvuldig verwerkt en overal ligt vloerverwarming onder een lichte visgraat eiken pvc. De kleur van de vloer is zacht en de structuur vloeit mooi in elkaar over. De grootte van de woonkamer is aangenaam en past bij de menselijke maat. Sander: “In de roomdivider komt mijn voorkeur voor symmetrie naar voren. In deze woning is dat twee en een veelvoud daarvan. Dat komt op meerdere plekken terug. In kasten, het keukenblok en in de wandmeubels. Ook is er veelvuldig gebruikgemaakt van een kadering en schaduwplinten om het maatwerk diepte te geven. Mooi detail zijn de twee kunstwerken van Chanel no 5. De tinten uit deze fotokunstwerken hebben we terug laten komen. Deze parfum staat bekend om zijn minimalistisch vormgegeven flesje. Ingetogenen discreet en dat was precies het uitgangspunt van mijn ontwerp.” De accessoires heeft de opdrachtgeefster vooral zelf uitgekozen: “We zijn heel goed geholpen bij Maison Manon en daar hebben we meubels en raambekleding gekocht. We zijn daarbij zeer consequent gebleven om alles aan te sluiten bij de gekozen kleurenwaaier. Items passen in één familie en zo ontstaat rust.” De trap naar de bovenste etage is zwevend en gemaakt van eikenhout. De lift is bekleed met een donkere houten wandbekleding en geeft de woning iets statigs en eigentijds. De vloer boven is eveneens van pvc maar donkerder met een uitgesproken textuur. De vijf meter lange ferme boomstamtafel past hier perfect bij. Sander: “Boven is gekozen voor stoer en robuust, maar nog steeds passend bij de stijl op de eerste verdieping. Aan de voorkant is een nieuwe dakkapel geplaatst voor het licht. Al met al is dit een mooi project geweest waarbij de samenwerking met de opdrachtgevers soepel en aangenaam verliep. Ik hou van een mooi strak lijnenspel en deze voorliefde heb ik in dit project zeker kunnen toepassen. Het zijn allemaal details die je niet meteen opmerkt, maar wel zorgen voor een afgewerkt geheel.” Opdrachtgeefster: “Het was een mooi samenspel waarbij Sander vooral goed geluisterd heeft. Onze wensen komen overal in terug en tegelijkertijd was er ook ruimte voor zijn creativiteit.” 

Editor: Media team

Datum: 07-04-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Cai Vosbeek

Fotografie: Jaro van Meerten