natuurlijke materialen, leren wandbekleding, stenen wand, houten afwerking

Een jungle in je huis door natuurlijke materialen

Door het lezen van de titel heb je misschien al een beeld voor ogen, maar we bedoelen natuurlijk niet letterlijk een jungle in je huis. De nieuwste trend van 2019 is het gebruik van natuurlijke materialen binnen het interieur. En dit wordt ook wel de ‘urban jungle’ genoemd. Zo wordt het interieur niet alleen voorzien van veel groen, maar gaan we nog een stapje verder. Zo kunnen de natuurlijke materialen zoals hout, leer, steen niet meer uit het interieur weggedacht worden. Lees hieronder hoe je jouw interieur  helemaal urban jungle proof kunt maken. Als je op de afbeeldingen klikt, wordt je doorverwezen naar onze prachtige projecten waarbinnen deze trend ook verwerkt is.

Hout

Het eerste natuurlijke materiaal wat we in deze blog behandelen is het veelvuldig gebruik van hout. Deze landelijke woning is voorzien van een prachtige eikenhouten bar die mooi in contrast staat met het moderne, witte design van de keuken.

natuurlijke materialen, leren wandbekleding, stenen wand, houten afwerking

Vermeer Architecten ontwierp deze modern landelijke villa waarbij de houten keuken een echte eyecatcher is van het interieur.

Ook in deze loft komt het natuurlijke hout vaak terug. Zo zijn de trap en de details bij de keuken van hout. Om het materiaal optimaal terug te laten komen, zijn er nog verschillende andere details ontwerpen van hetzelfde materiaal.

Deze luxueuze loft ontworpen door Studio JVZ is volledig afgewerkt met hout, zo ook deze prachtige keuken.

Leer

Naast hout komt leer ook steeds vaker terug in de afwerking van het interieur. Niet alleen voor meubels is leer een geschikte optie. Ook wanden kunnen in 2019 afgewerkt worden met leer. Dit is gedaan bij deze wand boven de haard. Deze prachtige donkergrijze leren vlakken zorgen voor een warme, maar tegelijkertijd ook stoere uitstraling.

In deze villa ontworpen door Architectenbureau Drijvers komen vele verschillende natuurlijke materialen terug. Zo ook deze wand boven de openhaard die volledig bekleed is met leer.

Steen

Steen is ook een van de natuurlijke materialen die we steeds meer terug zien komen binnen het interieur. Naast hout en leer is dit een materiaal waardoor de natuurlijkheid van de woning naar voren komt. Steen kan op verschillende manieren worden verwerkt in het interieur.

De eerste manier is erg duidelijk te zien in dit project. In de gehele lengte van de woning is de muur een ware eyecather voor zowel het in- als exterieur. Door het gebruik van natuursteen is de wand een echt statement in het interieur. De kleur van de stenen is zo uitgekozen dat deze naadloos aansluit op de grijze gietvloer.

natuurlijke materialen, leren wandbekleding, stenen wand, houten afwerking

BNLA Architecten is de ontwerper van deze villa waarin zij een bijzondere natuurstenen muur hebben verwerkt. De wand zorgt voor een erg natuurlijke uitstraling! 

Wat we erg veel zien in 2019 is het gebruik van natuursteen en dan in het speciaal marmeren natuursteen. In deze badkamer is zowel het bad als de wasbak van dit natuurlijke materiaal. Het geeft de badkamer een luxe, maar tegelijkertijd ook wereldse uitstraling.

natuurlijke materialen, leren wandbekleding, stenen wand, houten afwerking

Deze badkamer ontworpen door Linda Lagrand is voorzien van indrukwekkende natuurstenen details. Zo is de badkuip en de wasbak van prachtig marmer.

Je ziet dus dat door het gebruik van verschillende natuurlijke materialen er ook vele verschillende sferen en uitstralingen kunnen worden gecreëerd!

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!

 


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.

____

Hier vind je meer blogs over actuele interieurtrends!