Een Klassieke stadsvilla met zwarte keuken

Culimaat

In het gezellige centrum van een grote sfeervolle woonplaats werd recentelijk de geschiedenis van een klassieke stadsvilla opnieuw tot leven gewekt. De woning uit 1907 werd grondig verbouwd, waarbij de rijke historische schil van het pand in ere is hersteld. De oorspronkelijke eetkamer werd getransformeerd tot een grote leefkeuken die door de gekozen positionering, opstelling en vormgeving het middelpunt van het stijlvol verbouwde geheel vormt. De bewoners roemen de zwarte keuken onder meer vanwege de mooie vormen en materialen die opgaan in een meubelelement met een luxe, statige en klassieke uitstraling die perfect past bij de stijl van de woning. Door de integratie van vele vernuftigheden ervaren de bewoners hier iedere dag weer ongekend veel kook, eet- en borrelplezier.

Zwarte keuken, keukens, Culimaat, The Art Of Living

Centraal gelegen zwarte keuken

Voor het verbouwtraject vormde het realiseren van een grote, centraal gelegen zwarte keuken een belangrijk uitgangspunt. ‘’We hebben een tijd een huis in het buitenland gehad waar de keuken in het midden van de woning was gepositioneerd,’’ vertellen de bewoners hierover. ‘’Dit beviel zo goed dat we voor ons huis in Nederland hetzelfde wilden. Op een beurs maakten we kennis met Culimaat en een van hun prachtige keukens. We waren direct onder de indruk van de hoogwaardige uitstraling, de verregaande detaillering en de unieke vormgeving en materialen. Dit was precies wat wij voor ogen hadden!’’

Zwarte keuken, keukens, Culimaat, The Art Of Living

Keuken als statement element

De bewoners houden erg van uitgebreid koken en tafelen, daarom is onder meer gekozen voor een grote rangetop (kookplaat). De afzuiging is geïntegreerd in een royaal regaal boven het eiland wat tevens een mooie blikvanger is. Zeker in combinatie met de verlichting en de vele bijzondere details is hierdoor een heel mooi totaalbeeld ontstaan, dat perfect past binnen zijn statige, klassieke context. De bewoners over de samenwerking met Culimaat: ‘’We hebben een heel fijn traject gehad, van begin tot eind. Er was een goede klik tussen ons. Daardoor was het contact iedere keer plezierig. Het is echt een statement element in onze woning geworden waar we heel graag vertoeven; precies wat we voor ogen hadden!’’

Editor: Celine Jacobs

Datum: 14-12-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Culimaat