Een klein inbouw zwembad als verrijking van de tuin

Welson

In Nederland worden de tuinen ieder jaar kleiner, met name op de dichtbevolkte plekken zoals in de stad. De gedachte dat een grote tuin nodig is voor een zwembad heerst, maar toch is niets minder waar. Een klein inbouw zwembad biedt dan ook dé oplossing. Zwembaden zijn er in verschillende soorten en maten en dit betekent dat Welson ook een klein zwembad in hun assortiment heeft. Het maakt niet uit welke variant je kiest, deze zwembaden zijn altijd van een hoogwaardige kwaliteit.  

Inbouw zwembad, klein zwembad in de tuin, Welson

De Plunge pool 

Kwaliteit boven volume, dat is de ideologie van een klein inbouw zwembad in de tuin. Dit is ideaal wanneer je dus een kleine stadstuin hebt, maar ook wanneer het zwembad niet alle aandacht moet trekken is dit een uitstekende optie. De Plunge pool van Welson pas bijna overal en is een heuse verrijking van de tuin. Het is de plek waar je kunt ontspannen en aan je gezondheid kunt werken. Het zwembad is in verschillende materialen te verkrijgen; vinylester, polypropyleen en een bouwkundig klein inbouw zwembad. Het verschil zit hem hier vooral in hoe zwembaden worden gemaakt.  

De functie van het zwembad 

Kies je voor een klein inbouw zwembad, dan is het slim om na te gaan waar het zwembad precies voor gebruikt zal gaan worden. Moet hij vooral voorzien op het gebied ontspanning, dan zou je kunnen kiezen voor de Oblique trap van Starline, deze bestaat uit verschillende niveaus waardoor je er plaats op kunt nemen. Wil je ook baantjes kunnen trekken? Dan is een jetstream onmisbaar. Een jetstream zorgt voor een krachtige stroming, waardoor je tegen de stroom in kunt zwemmen en al je energie kwijt kunt. Je kunt deze twee aspecten natuurlijk ook combineren.  

De prijs 

Vele factoren spelen dan ook een rol in de totstandkoming van de prijs voor een klein inbouw zwembad. Denk aan de materialen, accessoires en de precieze grootte van het zwembad. De prijs kom daardoor te liggen tussen de 40.000 en 70.000 euro. Hier zijn wel het zwembad, de technische installatie en de aanleg bij ingegrepen.  

Editor: Media team

Datum: 23-05-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Welson