Een krasvrije gietvloer in een Japandi-interieur 

Behaaglijk Wonen

De krasvrije gietvloeren van Behaaglijk Wonen zijn afkomstig uit Italië en omschrijven zichzelf het beste als krachtpatsers. Viltjes onder meubelen zijn voortaan verleden tijd. Slijtage of krassen zijn namelijk niet terug te zien. Bovendien zijn de vloeren waterdicht en UV-bestendig, kortom: voor verkleuring hoef je niet bang te zijn. Met zijn rustieke uitstraling weet de vloer zijn weg te vinden in vele interieur-trends, zoals de Japandi-stijl. Deze stijl combineert de Scandinavische woonstijl met Japan. Een minimalistische trend waarbij gebruik wordt gemaakt van natuurlijke materialen.

Best of both worlds: een combinatie van de Japanse- en Scandinavische interieurstijl

De Scandinavische interieurstijl is al een tijdje ingeburgerd in de Nederlandse interieurs. Echter, is Japandi een vrij nieuwe stijl. Het beste van Japan en Scandinavië komt samen in een Japandi interieur. Beide stijlen lijken veel op elkaar, maar waar in een Scandinavisch interieur gekozen wordt voor pastelkleuren, wordt in een Japandi stijl juist gekozen voor natuurlijke kleuren. Deze interieurstijl kenmerkt zich namelijk door een zacht, neutraal kleurenpalet. In combinatie met woonitems die gemaakt zijn van uitgesproken materialen, komt het Japandi interieur tot leven. Organische vormen, natuurlijke materialen en natureltinten vormen de basis voor deze interieurstijl. Zo ook in dit project, waar beige kleurtinten harmonieus samenkomen met de rijkelijke textuur van hout.

Een minimalistisch interieur met een levendig karakter

Japandi beschrijft zich het beste als een minimalistische woonstijl. Het gevoel van sereniteit wordt in dit project versterkt door de toepassing van de Minimal gietvloer van Behaaglijk Wonen. De vloer is uitgevoerd in de kleur Ilona en sluit perfect aan bij de sobere kleuren van de rest van het interieur. Hout vult daarentegen het interieur met een levendig gevoel door de zichtbaarheid van de natuurlijke nerven.

Minimal

Zoals de naam van de gietvloer al verklapt, straalt de Minimal gietvloer rust uit en weet hij perfect te blenden in een minimalistische woonstijl. Anders dan de lavasteen gietvloer, bestaat deze vloersoort enkel uit kunsthard, geen lavasteen. Weinig poespas, waardoor de vloer bijdraagt aan een interieur vol rust, reinheid en regelmaat.

Editor: Media Team

Datum: 29-03-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Behaaglijk Wonen