Een kunstwerk om mooi oud in te worden

Céline van Haaren Interiors

In de provincie Gelderland werd onlangs een fantastische loftvilla met Californische invloeden gerealiseerd door onder andere Céline van Haaren Interiors. Het boutiquebureau blinkt uit in de combinatie van ontzorging en betrokkenheid. Céline van Haaren: “De sleutel van ons succes is dat we niet onze eigen zin doordrukken omdat het een leuk plaatje moet worden voor ons portfolio, maar dat we echt naar de opdrachtgever luisteren. 


Huis

Kunstwerk, interieurontwerp, Céline van Haaren Interiors

Alle leveranciers van het huis

Louvre daken

Livium BV

Renson Linarte gevelbekleding

Veraluxe | Luxury Outdoor

Gevelbekleding

Revy Stone

Aluminium kozijnen, schuifpuien en ramen

Metaglas

Aluminium kozijnen, schuifpuien en ramen

COFAC

Gevoel van ruimte 

Een moderne maar karakteristieke woning waarin de bewoners samen oud kunnen worden, dat was de opdracht waar Céline van Haaren en haar team mee aan de slag zijn gegaan. Het heeft geresulteerd in een gelijkvloerse villa met een strak afgewerkte buitenkant, waar Céline zich nadrukkelijk ook mee heeft bemoeid, en een luxueus interieur dat van alle gemakken voorzien is en dat tegelijkertijd ruimte voor gezelligheid biedt. En dat niet alleen in overdrachtelijke zin: mede door de plafonds van maar liefst drie meter twintighoog is er ook écht veel ruimte. Daarnaast valt met name bij de deur van staal en glas op de begane grond op dat hij niet alleen hoog maar ook breed is. Dit vanuit de gedachte dat er ooit misschien een rolstoel doorheen moet passen, wat ook het ontbreken van drempels in de woning verklaart. Bewoonster: “We hebben op deze verdieping eigenlijk het appartement gecreëerd dat we nergens konden vinden. 


Keuken

Kunstwerk, interieurontwerp, Céline van Haaren Interiors

Alle leveranciers van de keuken

Inbouwverlichting

Maretti Lighting

Natuursteen keukenblad

Revy Stone

Kokendwaterkraan

Quooker Nederland B.V.

Maatwerk interieur & keuken

Designed by David

Interieurarchitect

Céline Van Haaren Interiors

Binnen- en buitenstucwerken

VDSTUC stucadoorsbedrijf
Kunstwerk, interieurontwerp, Céline van Haaren Interiors

Prachtig en praktisch 

Na het betreden van de woning via de speciaal ontworpen voordeur loopt men rechtdoor naar de keuken en eethoek, die samen het grootste vertrek op de begane grond vormen. Naast de marmeren werkbladen en backsplash valt het oog hier vooral op de wijnkast – nog maar een voorproefje van wat er beneden te vinden is – en het blokje inbouwapparaten. Het betreft een combimagnetron, stoomoven, normale oven en een koffiezetapparaat, met daaronder een warmtelade. Zoals we op andere plekken in de woning ook zullen zien, is hier niet alleen rekening gehouden met het praktische maar ook met het esthetische aspect: het aantal apparaten en de plaatsing ervan zijn bepaald geen toeval. Een luxueuze kookplaat met geïntegreerde afzuiging maakt het kookgedeelte af. Hieronder ligt een stukje gietvloer in dezelfde kleur als de wanden, terwijl in de rest van de ruimte een echte eikenhouten vloer te vinden is. Boven de lange eettafel hangt een designlamp die met zijn kegelvormen eveneens een eyecatcher is. 


Woonkamer

Kunstwerk, interieurontwerp, Céline van Haaren Interiors

Woonkamer

Stalen deuren

De Rooy Metaaldesign

Parketvloeren

Palmparket

Keukenapparatuur

Gaggenau

Interieurontwerper

Céline Van Haaren Interiors
Kunstwerk, interieurontwerp, Céline van Haaren Interiors

Samen wonen 

De houten vloer, waar verwarming onder zit en die voorzien is van extra hoge plinten, loopt door in de twee vertrekken achter de keuken: de werkkamer en de zithoek. Net als in het eetgedeelte vindt men hier op maat gemaakte kasten van donker hout, waar een aircosysteem in is verwerkt dat zowel kan koelen als extra verwarmen. Mede door deze terugkerende elementen, maar ook doordat er zich in dit deel van de woning geen deuren bevinden, voelt het geheel als één ruimte. In de woorden van Céline: “Als er iemand in de werkkamer zit en de ander is in de keuken, ben je toch met elkaar.” De bewoonster vult aan: “Van alles in het huis geniet ik daar inderdaad het meeste van.” Een ander element dat overal op de begane grond terugkomt, zijn de open haarden. En net als in de eethoek hangt er ook in de werkkamer, boven het (uit hetzelfde donkere hout als de kasten) op maat gemaakte bureau, een bijzondere designlamp. 


Slaapkamer

Kunstwerk, interieurontwerp, Céline van Haaren Interiors

Slaapkamer

Douche & kranen Sanitair

De Eerste Kamer

Parketvloeren en trapbekleding

Palmparket

Binnendeuren

Top Deuren

Schakelmateriaal

Gira

Badkamer

Revy Stone

Badkamers levering & installaties

Installatiebedrijf van de Vendel BV.

Kranen

Hotbath

Contrastrijk 

Met het oog op de oude dag bevindt ook de masterbedroom zich op de begane grond. Wat, naast het mooie uitzicht uit de hoge ramen, opvalt: met een donkere vloer en witte kasten is het kleurenschema hier omgedraaid ten opzichte van de rest van de verdieping. Dit is niet alleen gedaan om een contrast te creëren, maar ook vanuit de gedachte dat het fijn is om in de slaapkamer grotendeels omringd te worden door lichtere tinten. De aangrenzende badkamer heeft een dubbele wasbak, een verzonken badkuip, en een toilet en douche die elk schuilgaan achter een glazen deur. Hier is het een en al marmer wat de klok slaat, met het lichte jura op de vloer en het donkere kwartsiet dat veel van de andere oppervlakken bekleedt. Even verderop vindt men nog de bijkeuken, met dezelfde hardware als in de rest van het huis, maar wel met de nadruk op het praktische aspect, getuige ook de grote keramische tegels die de vloer bekleden. 

Wie de trap naar beneden neemt, staat meteen oog in oog met de unieke wijnkelder die daar is gerealiseerd. Deze ruimte is volledig geklimatiseerd en perfect afgewerkt, waardoor alle omstandigheden aanwezig zijn om de mooiste wijnen te bewaren. Op deze verdieping vindt men ook twee logeerkamers, elk met een subtiel eigen karakter maar verenigd door hun uitstraling van rust en netheid. Ofschoon alle vertrekken zich hier feitelijk onder de grond bevinden, is er door slimme plaatsing van vensters en het gebruik van domotica (die overigens ook in de rest van het huis aanwezig is) geenszins sprake van een benauwde sfeer. In de gastenbadkamer, met onder andere een dubbele wasbak en een losstaande badkuip, is microcement toegepast op de vloeren, muren en het plafond om een soort spagevoel te creëren. Een fitnessruimte, met dezelfde gietvloer die onder andere in een deel van de keuken te vinden is, een kamer voor opslag en een technische ruimte completeren deze verdieping. 

Editor: Media team

Datum: 25-05-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Bert Keurentjes

Fotografie: Jurrit van der Waal