Een Lamborghini gedrenkt in blauw bloed | Alec Lavaerts

Het eerste weekend van augustus streek het prestigieuze Deutsche Toerenwagen Masters neer op het circuit van Zolder. Daar presenteerde de renstal T3 Motorsport zijn Lamborghini Huracán GT3 Evo Art Car. Een 600 pk-sterke racebolide waarmee de 19-jarige Esteban Muth als enige Belg de nationale driekleur vertegenwoordigt in deze hoogstaande competitie. Speciaal voor de gelegenheid deed het team beroep op niemand minder dan Delphine van Saksen-Coburg om de Italiaanse volbloed in een origineel maatpak te steken.

Grote uitdaging

Delphine is geen onbekende in het kunstenaarsmilieu. In haar succesvolle loopbaan maakte zij furore met haar bijzondere en moderne kunstwerken in de meest brede zin van het woord. Toch was voor haar de opdracht om een racewagen te decoreren een uitdaging van formaat. “Voor mij is de autosport immers volledig nieuw,” vertelde de prinses Delphine: “Een tijdje geleden contacteerde de vader van Esteban mij met de vraag of ik interesse had in een nieuw project. Na uitvoerige kennismaking met mijn werk waren vader en zoon Muth bijzonder onder de indruk van mijn Never Give up-repertoire. Dat weet Estebans ambitie met het oog op zijn toekomstige carrière als racepiloot perfect te reflecteren. Normaal werk ik veel met kleuren maar voor de decoratie van de Lamborghini verkoos ik om een zwart-wit compositie die strenger oogt,” verklaarde Delphine: “dat sluit beter aan bij het harde, perfectionistische karakter van de autosport.”

Never give up

Dankzij dat doorzettingsvermogen stond Esteban Muth op de startgrid van zijn eerste DTM-seizoen. Ook Lamborghini Brussels droeg daarbij met veel plezier een steentje bij om dit voor de jonge belofte mogelijk te maken. De jonge stuurvirtuoos toonde zijn kunnen en werkt keihard aan zijn toekomst. Zijn enige ambitie: aan de top vertoeven!

 

Tekst: Alec Lavearts
Fotografie: Alec Lavearts

 

Graag meer blogs van Alec Lavaerts bekijken?