Een luxe buitenzwembad aanleggen

Een buitenzwembad geeft je tuin niet alleen een stijlvolle, luxe uitstraling, maar biedt ons ook verkoeling op warme zomerdagen. Zeker in combinatie met sfeervolle tuinverlichting wordt een buitenzwembad de eyecatcher van jouw tuin. Het kiezen van het juiste zwembad is een hele opgave, zo zijn er al super veel mogelijkheden wat betreft de zwembad tegels . Daarnaast is een buitenzwembad slechts het begin. Zo kun je ook nadenken over het toevoegen van een poolhouse aan je tuin of zelfs overwegen een binnenzwembad te bouwen. Onderaan deze blog lees je de voordelen van een binnenzwembad.

Welke onderwerpen komen aan bod in deze blog?

Een buitenzwembad is het hart en centrale punt van je tuin.

  • Welke stappen moet je doorlopen?
  • Lees meer over de ultieme luxe van een poolhouse
  • Ontdek de mogelijkheden van een binnenzwembad
  • Kies de juiste zwembad tegels als finishing touch
  • Inspirerende voorbeelden

Nieuwsbrief – V1 [start mei 2024]

Geen titel

Tuinen, subblog, buitenzwembad, tuin inspiratie, tuin ideeen, Starline, The Art of Living

Nog meer tuin inspiratie? In het magazine over Outdoor Living tonen we je de prachtigste tuinen, ontdek je de nieuwste ontwikkelingen en houden we je op de hoogte van allerlei innovatieve producten die niet in jouw droomtuin mogen ontbreken. De beste Nederlandse én Belgische tuin professionals aan het woord.

Een luxe zwembad ontwerp

Van zwembad ontwerp tot de aanleg: zwembaden zijn er in allerlei soorten en maten en kunnen helemaal aan jouw wensen en behoeften worden aangepast. Van ontspanning met ultieme wellness faciliteiten tot extra features voor de sportievelingen voor workouts en trainingen. Een buitenzwembad plaatsen is een groot project, niet alleen bij een compleet nieuwe tuin, maar ook wat betreft een bestaande tuin.

  1. Bezoek showrooms en bestel brochures
  2. Maak een lijst van jouw wensen en behoeften.
  3. Schakel vervolgens een professional in die je kan voorzien van een advies op maat. Wil je bijvoorbeeld ook een buitendouche, dan dien je ook rekening te houden met (bestaande) waterleidingen en afvoersystemen. Een professional met de expertise en jarenlange ervaring weet als geen ander jouw droom buitenzwembad te ontwerpen en realiseren.  

Ultieme luxe met een poolhouse

Als je naast een buitenzwembad de tuin wil aanvullen met privé wellness dan ga je voor een poolhouse: een buitenhuisje of wellness huisje dat speciaal wordt ontworpen voor gebruik rondom je buitenzwembad. Naast het feit dat een poolhouse ruimte biedt voor technische aspecten van een zwembad, is het ook een plek voor ontspanning. Zo biedt het bijvoorbeeld ruimte aan een sauna, whirlpool, lounge en zelfs kook faciliteiten.

Nog een stapje verder? Een poolhouse met wellness faciliteiten én een binnenzwembad. Met een binnenzwembad geniet je ieder seizoen van je eigen privé zwembad. Op deze manier creëer je een thuisspa die van alle luxe en comfort is voorzien. Denk hierbij ook aan een van binnen naar buiten zwembad: het beste van twee werelden. Zodoende creëer je een naadloze overgang tussen binnen en buiten en is je zwembad echt verbonden met de tuin.

De voordelen van een binnenzwembad

Bij het plaatsen van een binnenzwembad komt nog meer kijken dan het plaatsen van een buitenzwembad. Het is een ingewikkeld project, het leefklimaat in je huis veranderd namelijk door de grote hoeveelheid water. Erg belangrijk dus om te zorgen voor een goede installatie wat betreft de klimaatregeling van de ruimte. De ruimte moet de juiste temperatuur balans hebben en het vocht moet goed kunnen worden afgevoerd.

Naast bovenstaande biedt een binnenzwembad ook veel voordelen. Zo is een voordeel van een binnenzwembad dat je minder verwarmingskosten hebt dan bij een buitenzwembad. Door de binnentemperatuur blijft het water namelijk langer op een constante, warme temperatuur. Er is dus geen sprake van energieverlies, mits er sprake is van een goede ontvochtigingsinstallatie. Daarnaast geniet je het hele jaar door en ben je dus niet afhankelijk van de verschillende weerstypen. Benieuwd naar de mogelijkheden voor zowel je buitenzwembad of binnenzwembad? Starline heeft al jaren ervaring en is producent van het originele Monoblock®.

Tuinen, subblog, buitenzwembad, tuin inspiratie, tuin ideeen, Alterwood, The Art of Living

De finishing touch met zwembad tegels

Het kiezen van de juiste afwerking van je buitenzwembad is ook erg belangrijk. Het geeft uitstraling en is functioneel. Zo is het belangrijk dat de tegels die je kiest slipbestendig zijn en dus veilig. Zwembad tegels zijn beschikbaar in verschillende materialen. Bijvoorbeeld keramiek: duurzame tegels die bestand zijn tegen water, vorst en chemicaliën. Hetzelfde geldt voor tegels van natuursteen. Elk stuk natuursteen is uniek en heeft zijn eigen look. Het geeft een luxe en unieke uitstraling aan je tuin.

Niet alleen zwembad tegels maar ook een vlonder rondom je zwembad geeft je tuin een luxe uitstraling. Naast vlonders gemaakt van echt hout of bamboe, zijn er tegenwoordig ook hele goede duurzame alternatieven met houtlook. Denk hierbij aan natuurgetrouwe kunststof planken die nauwelijks van echt hout zijn te onderscheiden. Alterwood levert de mooiste en meest natuurgetrouwe kunststof terrasplanken. Het voordeel van deze kunststof planken is dat ze over het algemeen minder onderhoud vergen. Ze zijn bestand tegen vocht, schimmel, verkleuring en trekken niet krom. Bovendien bieden ze meer grip wanneer ze nat worden dan echte hardhouten planken.

Meer over zwembaden:

Samenwerken met The Art of Living?

Dagelijks inspireren en informeren wij onze trouwe volgers via onze kanalen. Mede door onze actieve online activiteiten, weten wij precies welke content wel of niet aanslaat bij de doelgroep. Door dit gegeven en een constante aanvoer van relevante publicaties, houden we de stijgende lijn vast in onze volgers aantallen en interactie percentages. Door onze online kanalen te gebruiken om uw bedrijf te promoten, kunnen we u verzekeren van een hoog exposure cijfer.