Een luxe thuis gym

Veel mensen zijn hun gezondheid de afgelopen jaren erg belangrijk gaan vinden. Velen gaan massaal naar de sportschool, maar anderen vinden het fijner om thuis aan hun gezondheid te werken. Ze doen de oefeningen gewoon in de woonkamer of hebben hier een speciale ruimte voor ingericht. Wordt jij liever ook niet aangekeken door anderen wanneer je bezig bent met een work-out? Dan is een thuis gym wellicht wat voor jou. Je kunt natuurlijk een matje pakken en daar wat oefeningen op doen, maar je kunt het ook professioneler aanpakken.

Gym, the art of living

Richt de ruimte in

Wanneer je thuis gaat sporten is het belangrijk dat je de ruimte die je hiervoor gebruikt daarvoor inricht. Zorg bijvoorbeeld voor vloerbescherming en plaats rubberen tegels. Wanneer je met gewichten aan de slag gaat en deze laat vallen, of zoiets dergelijks, zal de vloer niet beschadigen. Wil je ook sportapparatuur tegen te muur plaatsen, dan is het slim om dit ook mee te nemen wanneer je de ruimte gaat inrichten. Op deze manier voorkom je dat je apparaten vast zet voordat ze op de goede plek staan. Niemand houdt van onnodige gaten in de muur.

Fijne fitnessapparatuur

Daarnaast is fijne fitnessapparatuur ook een vereist. Bedenk van te voren goed wat je wilt trainen en wat je daarvoor nodig hebt. Kies je voor cardio, dan is een loopband of een spinningfiets wellicht hetgeen dat niet mag ontbreken. Komt de focus toch wat meer op krachttraining te liggen. Dan zou je kunnen kiezen voor losse gewichten zoals een dumbell, een halter of kettlebell. Dit is vaak wat goedkoper dan de grote fitnessapparaten waarmee je verschillende spiergroepen kunt trainen. De apparaten zorgen er echter wel voor dat bepaalde spiergroepen intensief getraind kunnen worden.

De aankleding

Naast dat je de beoogde training moet kunnen uitvoeren in jouw home gym, wil je natuurlijk ook dat de ruimte er mooi uit komt te zien. De ruimte moet passen bij de rest van het interieur en verschillende accessoires zullen ervoor zorgen dat optimaal gebruik gemaakt kan worden van de ruimte. Kies dan ook voor een leuke kleur op de muur, plaats planten voor extra zuurstof en hang haken aan de muur. Aan deze haken zou je bijvoorbeeld gewichten en handdoeken kunnen hangen. Bovendien is het ook erg prettig als je wat te zien hebt tijdens het sporten. Plaats daarom een televisie of zorg ervoor dat je naar buiten kunt kijken. Ingebouwde speakers zijn trouwens ook geen overbodige luxe.