Een marmeren vloer: de voor- en nadelen

Steeds vaker kiest men voor een interieur met een diversiteit van materialen. Hierbij valt de keuze vaak op natuurlijke materialen, zoals hout en natuursteen. Natuursteen en dan met name marmer wordt dan ook steeds populairder. Een prachtig marmeren keukenblad, een marmeren douchewand of een marmeren vloer het kan allemaal. Door te kiezen voor een marmeren vloer krijgt het interieur meteen een chique en luxe uitstraling. Het materiaal werd vroeger niet voor niets toegepast in paleizen. Zie jij een marmeren vloer ook wel zitten? Lees dan eerst dit artikel eens door, je komt alles te weten over dit prachtige product.

Grote platen

Marmer is een natuurproduct dat uit de aarde gewonnen wordt. Waardoor het product te verkrijgen is in grote platen en in erg veel verscheidende kleuren. Iedere plaat is anders waardoor er voor ieder wat wils bestaat. Echter betekent dit wel dat wanneer je een vloer gaat leggen, dit het mooiste is als je tegels hebt die uit dezelfde platen komen. Hierdoor blijven verschillen in kleur en de nerven het meest beperkt. Daarnaast kun je ook een marmeren plaat kiezen om vloertegels uit te snijden, zodat je het legpatroon kan bepalen.

Onderhoud

Als je de perfecte marmeren tegels hebt gevonden en de vloer netjes en strak is gelegd is het noodzaak dat je rekening houdt met het onderhoud. Om de vloer lang mooi te houden dien je hem grondig te poetsen. Hier zijn een aantal verschillende manieren voor. Je kunt ervoor kiezen de vloer schoon te maken met een stoomreiniger of je kunt een marmeren vloer dweilen. Doe dit wel met de juiste schoonmaakproducten, op deze manier blijft de vloer extra lang mooi. Daarnaast is het slim om de vloer, zodra hij gelegd is, te behandelen zodat hij netjes afgewerkt is.

Voor- en nadelen

Een marmeren vloer is dus niet alleen erg indrukwekkend maar hij vraagt ook om het nodige onderhoud en een goede behandeling. Ook is het zo dat het prijskaartje van deze vloer een stuk hoger ligt dan bij andere vloertypes. Daar tegenover staat wel dat de vloer erg lang mee zal gaan en dat hij bij vrijwel iedere interieurstijl goed staat. Zodat jij je de koning te rijk zal voelen!