Een meesterwerk van hedendaags comfort: de transformatie van een buitenverblijf

Sels Villabouw

Het verhaal van een voormalig buitenverblijf dat een adembenemende transformatie onderging, brengt ons naar de expertise van Sels Villabouw. Deze vooraanstaande villa-ontwikkelaar uit ’s-Gravenwezel zet een staaltje vakmanschap neer door een vervallen pand te verheffen tot een waar symbool van hedendaags wooncomfort.

Architectuur: harmonie tussen verleden en heden

Een gevarieerd samenspel van oud en nieuw kenmerkt de villa op een royaal perceel. Sels Villabouw behield de beschermde voorgevel met typische cottage-stijlkenmerken, terwijl nieuwe volumes met imposante glazen elementen een harmonieus geheel vormen. Architect Baltie Schepers en interieurarchitect Lieve De Pooter zorgden voor deze unieke harmonie.

Welkom in de warme decompressiezone

Een intrigerende mix van tijdperken begroet bezoekers in de foyer, waar een gezellige sfeer uit de jaren twintig zich vermengt met eigentijdse elegantie. De hal, bekleed met olmhouten parket en textielbehang, leidt naar een kunstzinnig gastentoilet en biedt een voorproefje van de eclectische sfeer van de hele woning.

Leefruimtes: een verfijnde samensmelting van stijlen

De woonruimtes betoveren met hun strakke en open ontwerp, verfraaid met organische elementen. Van de fluwelen zitbanken tot de indrukwekkende inbouwspots, elk detail draagt bij aan een gevoel van verfijning en harmonie.

Exterieur: een moderne benadering van buitenleven

Buitenruimtes worden uitmuntend geaccentueerd door de slanke, elegante zwarte profielen, die een prachtig panoramisch uitzicht bieden op de weelderige tuinen en het uitnodigende overdekte terras, compleet met zijn verfijnde uitgewassen betonnen vloer.

Interieur: sfeervolle functionaliteit

De bovenverdieping omvat een meesterlijke master suite en functionele kinderkamers, met een esthetische en functionele benadering die naadloos aansluit bij het eigentijdse design. Met innovatieve verwarmings- en energieoplossingen voldoet de villa aan moderne normen van duurzaamheid en efficiëntie.

Sels Villabouw toont met dit project haar vermogen om klassieke architectuur te verweven met eigentijds design. Deze transformatie van een voormalig buitenverblijf naar een stralende woonruimte belichaamt het beste van comfort, esthetiek en duurzaamheid in een eigentijdse omgeving.

Op zoek naar het perfecte buitenverblijf voor jouw tuin? Lees dan deze blog!

Editor: Media Team

Datum: 24-01-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: