Een nette afwerking door afkitten

Je bent er lang mee bezig geweest, maar eindelijk is het zo ver. Jouw nieuwe badkamer is helemaal klaar. Het enige wat je nu nog rest zijn de voegen die je nog moet afdichten. De eenvoudigste en meest effectieve manier om dit te doen is de badkamer kitten. Wanneer je kiest voor kwalitatief hoogwaardige kit is een nette en waterdichte afwerking in de badkamer gegarandeerd. Wel is het noodzaak om dan voor ogen te hebben hoe je precies te werk moet gaan en waar je allemaal rekening mee dient te houden. 

Waarom afkitten?

Het is slim om een badkamer af te kitten omdat het voorkomt dat schimmel ontstaat en het helpt tegen lekkages. Voegen staan in deze ruimte namelijk dagelijks bloot aan zeer veel water, kalk en zeepresten, een slechte voeg kan grote gevolgen hebben en ongewenste kosten met zich meebrengen. Daarnaast is het kitten van een badkamer bevorderend voor de hygiëne. Schimmel ontstaat namelijk door vocht en stilstaand water. De juiste kitsoort weet dit te voorkomen. Ook ziet een gekitte badkamer ziet er strak en schitterend uit. Het zorgt voor een hoge afwerkingsgraad en het maakt dat alles tot in de kleinste details klopt. 

Hoe kit je een badkamer?

Wanneer je zelf in de badkamer met kit aan de slag gaat dien je eerst het oppervlak schoon en droog te maken. Daarom is het belangrijk vuil, stof en vet met een schone droge doek te verwijderen. Niet-poreuze oppervlakken kun je het beste ontvetten met een product op basis van alcohol. Vervolgens plak je de voegranden af. Gebruik hiervoor afplaktape om de kitranden netjes af te plakken, hierdoor wordt de voeg mooi recht. Hierna ga je met de kit aan de slag. Zorg ervoor dat de spuitmond van de koker even groot is als de voeg die je wilt afkitten. Zet de spuitmond tegen de voeg aan en trekt het kitpistool in een vloeiende beweging over de voeg heen. Breng overal voldoende kit aan, zodat het product goed kan hechten. Tot slot strijk je de voeg strak, verwijder je de afplaktape en gebruik je water om de zeepresten weg te spoelen. Je kunt zo haast niet de mist in gaan. 

Klinkt dit je allemaal wat lastig of ben je niet zo’n precieze werker? Dan kun je ook altijd nog een expert inschakelen. Dit scheelt veel tijd en moeite, maar je hebt ook de garantie dat de kitrand goed en lang blijft zitten. Het is namelijk zorgvuldig werk waarvan een expert precies weet hoe het werkt. 

Mogelijkheden met kit

Kit is dus uitermate geschikt voor om de badkamer netjes af te werken, maar je kunt kit ook voor andere doeleindengebruiken. Montagekit is bijvoorbeeld uitermate geschikt voor het afdichten en monteren allerlei bouwmaterialen op verschillende ondergronden. Denk aan het plaatsen van plinten of het lijmen van sierlijsten. De voordelen hiervan zijn onder andere dat je uit kunt gaan van een sterke aanvangshechting, het product goed te verwerken is en het is overschilder baar en bestand tegen alle weersomstandigheden.