Een blijvend fenomeen: de schuurwoning

Livingstone

Het begon met het ombouwen van schuren tot een leefruimte, maar tegenwoordig zijn schuurwoningen een waar fenomeen geworden. We spreken van een schuurwoning als een huis volgens bepaalde principes in een specifieke stijl wordt gebouwd. Deze typerende bouwstijl roept een gevoel van warmte en knusheid op en creëert een sfeervol karakter van de woning. Mede hierdoor is dit type woning heel populair. Een schuurwoning biedt een optimaal wooncomfort en zorgt voor een heerlijk gevoel van thuiskomen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw persoonlijke schuurwoning? Lees dan verder!

De kenmerken van een schuurwoning 

Wellicht had u al geraden dat een schuurwoning als basis de uitstraling van een boerenschuur heeft, maar dan volledig gemoderniseerd. Traditionele stijlelementen worden gecombineerd met de luxe en het comfort van het hedendaagse leven. Een schuurwoning is te herkennen aan het veelvuldig gebruik van prachtige, natuurlijke materialen die ervoor zorgen dat de woning een geheel eigen karakter krijgt. Of u nu voorkeur heeft voor een tijdloos ontwerp of toch liever een stoere, robuuste woning verkiest, alles is mogelijk.

Een schuurwoning staat vaak in een schitterende, landelijke omgeving waar u heerlijk kunt genieten van de rust en ruimte. Dankzij de grote raampartijen, vaak aan de achterzijde van de woning, wordt een optimale verbinding gecreëerd tussen de binnen- en buitenruimte en kunt u ook in de woning genieten van het uitzicht op uw omgeving.

Zelf een schuurwoning bouwen 

Heeft u interesse om uw eigen schuurwoning te bouwen? Livingstone helpt u graag verder. De architecten weten precies hoe ze deze bouwstijl in combinatie met uw persoonlijk woonwensen en -ideeën perfect vorm kunnen geven, zodat uw unieke schuurwoning ontstaat. Uiteraard staat ook duurzaamheid bij Livingstone in een hoog vaandel en worden energiebesparende maatregelen direct meegenomen in het ontwerp. Ook helpt Livingstone u graag verder met een interieurontwerp en werken zij samen met vaste partners op het gebied van keukens, badkamers, stalen deuren, haarden, tuin, etc. U wordt dus volledig ontzorgd! Welkom thuis!

Editor: Media team

Datum: 30-09-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Livingstone