Een nieuw meubelmerk met unieke fauteuils

Mathes

Twee broers hadden de wens een nieuw meubelmerk op de markt te brengen. Ze kozen ervoor esthetiek te combineren met maatwerk en duurzame productie. Johannes en Lukas Weibel creëerden zo een unieke plek waar meubels ontworpen en gebouwd konden worden. De prachtige fauteuils die zij ontwerpen zijn volledig afgestemd op de persoonlijke behoeftes van hun klant, maar toch wordt er ook rekening gehouden met ergonomie en hebben alle meubels een strak en herkenbaar design. Waardoor al hun klanten jarenlang kunnen genieten van deze bijzondere stoelen en meubelstukken.  

Fauteuils, Maatwerk meubels, The Art Of Living

Duidelijk uitgangspunt 

De twee broers hebben de taken eerlijk verdeeld. Johannes is de productdesigner en daarom verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe producten. Terwijl Lukas, met zijn economische achtergrond, zorgt voor de operationele kant van het merk. Ze werken echter wel vanuit hetzelfde uitgangspunt en hechten belang aan dezelfde producteisen. Ze zien design als een holistische term die alles omvattend is, van techniek en stoffering tot ergonomie. Hun klanten zullen in eerste instantie op het design afgaan. Maar wanneer ze plaats nemen op de fauteuils van WEIBELWEIBEL zullen zij ontdekken dat de stoelen ook heerlijk zitten en ook een goede interne werking hebben.  

Hoge standaard 

Doordat de oprichters van WEIBELWEIBEL als uitgangspunt een hoge standaard hebben werken zij samen met een aantal verschillende experts. Dit is nodig omdat hun producten met voor een groot gedeelte nog met de hand gemaakt worden. Ieder ontwerp wordt heel zorgvuldig stap voor stap in elkaar gezet, om zo tot het beste resultaat te komen. Daarnaast worden de fauteuils gemaakt van milieuvriendelijke materialen om zo ook op het gebied van duurzaamheid te voorzien.  

Fauteuils, Maatwerk meubels, The Art Of Living

Fijne samenwerkingen 

Ook proberen Johannes en Lukas continuïteit voor hun werknemers te creëren. Hierdoor weet het personeel waar ze aan toe zijn en kunnen zij het werk op de juiste manier uitvoeren. De broers waarderen langdurende samenwerkingen binnen het bedrijf en zetten zij zich in voor het behoud van banen en het creëren van leerling plaatsen. Zo hopen zij hun merk verder uit te bereiden en veel klanten van fantastische meubelstukken te voorzien.  

Editor: Media team

Datum: 22-06-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Mathes