Een nieuwe trend: Low dining

Royal Botania

Het samen tafelen werd opnieuw uitgevonden door een nieuwe trend: low dining. Deze trend is gebaseerd op momenten die je koestert wanneer je samen met vrienden of familie aan tafel zit. De momenten die er echt toe doen en waardoor je een connectie voelt met je gezelschap. Deze kleine gelukzalige momenten koester je voor het leven. Maar hoe helpt low dining je deze momenten te beleven? Je leest het in dit artikel, want we vertellen je graag meer over dit interessante concept.

Wat is low dining? 

Wat low dining eigenlijk precies inhoudt is dat opzoek is gegaan naar het comfort van een loungeset gecombineerd met de praktische kant van een traditionele eettafel en bijpassende stoelen. Krachten worden zo gebundeld en dat dient nu als gulden snee voor een heerlijke avond met vrienden en familie. Om deze setting te waarborgen wordt de eettafel verlaagd. Dit betekent dat de tafel niet meer 75 centimeter hoog is, maar dat de hoogte ongeveer 68 centimeter wordt. Om hier fatsoenlijk bij aan te kunnen schuiven zakt de zithoogte van de stoelen van 68 naar 46 centimeter. Doordat je lager zit wordt een lounge effect gecreëerd, waardoor je heerlijk kunt ontspannen.

Voordelen van low dining 

Vaak wordt gedacht dat het concept van low dining niet handig zou zijn. Maar niets is minder waar, de stoelen zijn zo ontworpen dat ze zowel rechtop als onderuitgezakt lekker zitten. Het comfort en een praktische eethouding komen zo geweldig goed samen. Daarnaast brengt lager zitten ook een onverwacht voordeel met zich mee. Doordat je een andere houding aanneemt, heb je een betere lichaamspositionering voor je spijsvertering. Met een minder opgeblazen gevoel als resultaat.  

Low dining sets van Royal Botania 

Royal Botania zag de voordelen van deze trend in en ging met een eigen collectie aan de slag. De low dining sets van Royal Botania kunnen zowel binnen als buiten neergezet worden en voldoen qua design aan de hoogste standaarden. Met een ruime selectie om uit de kiezen, vind je altijd wel iets dat bij jouw stijl past en daarmee verander je jouw kijk op gezellig tafelen.  

Editor: Media team

Datum: 21-09-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Royal Botania