Een perfecte symbiose voor de ultieme ambiance

Hollands Maatwerk

De wat cryptische titel van dit artikel is heel simpel met beeldmateriaal uit te leggen: deze prachtige, strakke keuken heeft een landelijk effect gekregen middels boomstamhout. Deze ogenschijnlijke tegenstellingen gaan perfect samen. Met de juiste afstemming en een mooie balans kunnen deze twee uitersten de ultieme ambiance neerzetten, wat hier overduidelijk goed gelukt is. We zien een keuken die is opgebouwd met een riante kastenwand en parallel eraan een prachtig eiland. Wat ook meteen opvalt is de ruimte waarin de keuken geplaatst is: een zeer symmetrische ruimte zonder beperkingen met een royaal lichtinval. Vooral de stalen pui met riante schuifdeuren is een echte aanwinst voor de leefbeleving, waardoor de keuken echt de identiteit heeft gekregen van een leefkeuken. 

Ambiance, moderne keuken, The Art Of Living

Signatuur

Een moderne keuken bestaat uit strakke lijnen, weinig accenten en een basis van kwalitatieve materialen. Daarmee heb je instant een prachtige keuken. Toch wilden de bewoners van deze prachtige villa verder gaan dan dat. De keuken mocht echt een eigen karakter krijgen, een signatuur waarmee ze excentrieke trekken krijgt en meteen daarmee het volle karakter van het huis in zich heeft. 

Ambiance, moderne keuken, The Art Of Living

Kleurschakeringen

Door boomstamhout toe te voegen krijg je die specifieke elementen die het geheel echt uitstraling geven. Het eiland allereerst heeft een robuuste uitstraling gekregen door het betonnen blad dat één geheel is. De kleurschakeringen erin liggen heel dicht bij de natuur, waardoor je een prettig en toch stoer karakter krijgt. De dikte van maar liefst 12 cmis uiteraard ook een goede smaakmaker. De bar van boomstamhout contrasteert qua kleur, maar blendt tevens omdat het ook een rauwe, natuurlijke uitstraling heeft. 

Karakter

Het boomstamhout komt uiteraard weer terug in de vaste kastenwand. Door slechts de etaleerplanken ermee te maken, blijft het een mooi detail met uiteraard wel het karakter van een eyecatcher. De constructie in de kastenwand is van blauwstaal, evenals de achterplaat bij het spoelgedeelte. Het blauwstaal komt ook weer terug als greeplijst. Deze complete keuken heeft twee ovens, een vaatwasser, koelkast, vriezer, Quooker en uiteraard een wijnklimaatkast. Op het blad tref je De inductiekookplaat met afzuiging ertussen. 

Ambiance, moderne keuken, The Art Of Living

Oplossing voor gevoelige materialen 

De gevoeligheid van de materialen is iets waar Hollands Maatwerk heel goed over heeft nagedacht. We weten allemaal dat een betonnen blad een wat gedurfde keuze is, omdat je al snel de kringen erop hebt staan die niet meer te verwijderen zijn. Hollands Maatwerk heeft een unieke oplossing voor deze gevoeligheid van het materiaal. Een coating met twee componenten die het materiaal impregneren zorgt ervoor dat het materiaal een betere afstoting heeft. De sealing die tevens bestaat uit twee componenten zorgt voor een excellente afwerking. Dan heb je het echt vlekvrij!

Ambiance, moderne keuken, The Art Of Living

Geen bespreking

Ook over het blauwstaal kan je uiteraard vragen hebben, zeker als je zoiets plaatst achter de spoelbak. We hebben het hier wel over staal dat behandeld is met dubbel gekookte lijnolie. Na de montage wordt al het blauwstaal nogmaals in de dubbel gekookte lijnolie gezet, zodat geen millimeter overgeslagen wordt. Je hebt hiermee totaal geen roestvorming. Het werken met gevoelige materialen is dus zeker wel mogelijk en bestendig, mits het uiteraard de juiste (voor)behandeling heeft gekregen. 

Editor: Media team

Datum: 20-04-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Hollands Maatwerk