Een ruim assortiment aan parasols: zo kies je de juiste

Solfelt

De eerste zonnestralen zijn niet onopgemerkt gebleven en we kijken dan ook reikhalzend uit naar de zomerdagen. Toch is enige mate van bescherming tegen de zon niet geheel ongewenst. Daarom mag een fijne parasol absoluut niet ontbreken. Parasols zorgen ervoor dat je comfortabel kun blijven genieten van de buitenruimte. Maar hoe kies je een fijne parasol uit? Dit kan natuurlijk erg lastig zijn. Welke overwegingen zijn van belang om in het achterhoofd te houden en hoe zorg je ervoor dat de parasol lang mooi blijft? Solfelt geeft je tips. 

Parasols, tuinmeubelen, Solfelt

Het formaat  

Het belangrijkste aspect van een parasol is de grootte. Het is essentieel om het juiste formaat te kiezen. De parasol moet niet alleen passen in de buitenruimte, maar hij moet natuurlijk ook voldoende schaduw bieden. Solfelt heeft een ruim assortiment aan parasols in verschillende afmetingen. Zo bieden zij parasols met een diameter tot 200 centimeter aan, deze zijn perfect voor op het balkon of boven een ligbedje. Een voordeel hiervan is dat hij eenvoudig te verplaatsen is. De meest populaire maat parasol ligt tussen de 200 en 300 centimeter. Deze maat is namelijk het meest toegankelijk voor de tuin. Met een diameter groter dan 300 centimeter zou je de hele eettafel kunnen voorzien van schaduw, dit is dan ook een optie voor de ruimere buitenruimte. 

Het onderhoud 

Vervolgens is het belangrijk om na te gaan van welk materiaal de parasols gemaakt moeten zijn. Ieder materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Hier hangt dus ook vanaf hoe ze onderhouden moeten worden. Polyester is bijvoorbeeld bestand tegen zonlicht en kan tegen schimmel en vocht, terwijl katoen zacht en ademend is. Het is dan ook noodzaak om een materiaal te kiezen dat past bij jouw specifieke behoeften en het klimaat. Bovendien is het slim om de parasol regelmatig schoon te maken en hem op de juiste manier te bewaren. Het zorgt ervoor dat je er extra lang van kunt genieten.  

Editor: Media team

Datum: 18-03-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Solfelt