Een rustiek interieur waar je enthousiast van wordt

Tegenwoordig is een rustiek interieur helemaal in. Dat is ook niet zo gek. De stoere, donkere maar warme stijl levert namelijk een warme sfeer op in huis die ervoor zorgt dat je iedereen met open armen kan ontvangen. De combinatie tussen die houten stoel en stenen muur zorgen voor een uniek karakter met natuurlijk tinten. Er zijn oneindig veel mogelijkheden als het gaat om het creëren van een rustiek interieur. Zo kan het beginnen bij een pvc vloer kopen of iets heel kleins zoals een nieuwe bijzettafel die de timmerman speciaal voor jou heeft ontworpen. We leggen wat tips aan je voor die in kleine stappen allemaal een rustiek interieur leveren waar je letterlijk en figuurlijk warmer van wordt.

Wat is een rustiek interieur eigenlijk?

Er zit niet veel verschil tussen een rustiek en landelijk interieur. Wat voornamelijk het geval is bij een rustiek interieur is dat de meubelen net wat grover zijn, zo doet een robuuste tafel het goed in een rustiek interieur. Het belangrijkste uitgangspunt is dat je je comfortabel voelt. Je kiest voor meubelen die vooral lekker zitten. Ze hoeven niet te voldoen aan de laatste trends, als ze maar het rustieke gevoel hebben. Dat is uiteindelijk toch wel persoonsgebonden.

Natuurlijke elementen

Wat je vaak terug ziet komen in een rustiek interieur zijn natuurlijke elementen. Natuurlijke elementen zijn gemaakt van natuurlijke vezels, hout, planten en bloemen. Deze zullen uiteindelijk zorgen voor een rustiek plaatje. Het belangrijkste is dat er een visueel evenwicht is tussen deze stijlen. Denk bijvoorbeeld aan een mooie parket vloer in combinatie met een mooie groene plant in de hoek van de kamer. Wanneer dat in ieder geval het geval is, zal je zien dat dit een bepaalde rust geeft. Wat ook logisch is, want in de natuur kom je natuurlijk ook tot rust.

Kleuren

Niet alleen de elementen zoals een vloer of een bijzettafel zorgen voor een rustiek gevoel, de kleuren die hierbij matchen zorgen uiteindelijk echt voor een warm karakter. Deze kleuren liggen dan ook in lijn met landelijke en natuurlijke elementen. Kleuren als groen, marmer, blauw en crème passen hier perfect bij. Uiteindelijk is de combinatie met hout, wat uiteindelijk het essentiële element is, hierin hetgeen wat zorgt voor dat rustieke en warme karakter van jouw woning.

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.