Een rustig, licht, sfeervol en warm interieur ontworpen door Studio MBC

Studio MBC

Studio MBC heeft voor dit prachtige project in Bilthoven het interieur- en lichtplan ontworpen en de bewoners begeleid bij de uitvoer van de renovatie. De bewoners van deze woning wensten de begane grond en het volledige interieur een complete update te geven. Met een druk gezinsleven waren ze op zoek naar rust in het interieur. Iets wat Studio MBC zeker heeft gerealiseerd bij dit project. 

De opdracht  

Een prettig familiehuis waar het gezin samen kan komen en waar ook genoeg ruimte is om je even terug te trekken: dat was de wens van de bewoners van deze schitterende jaren ‘60 woning. Daarnaast wilden zij een speelruimte voor de kinderen en een rustig, licht, sfeervol en warm interieur. Studio MBC heeft een ontwerp gerealiseerd voor een nieuwe indeling en routing waarbij rekening is gehouden met alle wensen van de huiseigenaren.  

De rol van Studio MBC  

In het interieur is er gekozen voor zachte kleuren en materialen die rust en sereniteit uitstralen. Hiervoor heeft Studio MBC alle meubels, kleuren en materialen uitgezocht. Daarnaast heeft Studio MBC ook al het maatwerk ontworpen: van de keuken en roomdivider tot aan de haard, het tv-meubel, de eetbank en de deuren. Ook het lichtplan was onderdeel van het totale ontwerp. De elektricien kon direct aan de slag met het lichtplan.  

Het resultaat  

De keuken is veel ruimtelijker geworden en heeft nu een fijne bar en koffiecorner. Door de grote eettafel met een op maat gemaakte eetbank ontstaat er een ruime leefkeuken die door een roomdivider wordt gescheiden van de zitkamer. Een subtiele scheiding die nog steeds de leefkeuken met de woonkamer verbindt. Al met al is de gehele begane grond een stuk ruimtelijker door de doordachte keuzes in het ontwerp.  

Over Studio MBC 

Als sinds 2012 ontwerpt Studio MBC stijlvolle, exclusieve interieurs en lichtplannen en creëren ze totaalconcepten en maatwerk. Studio MBC wordt gerund door interieur- en lichtontwerpster Miriam Borsboom-Capelle. In ieder project zie je haar kijk op wonen en werken, het persoonlijke contact met de klant en haar expertise terug. Zowel voor de particuliere als zakelijke markt worden er totaalconcepten gerealiseerd.  

Editor: Media team

Datum: 03-07-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Studio MBC