smal zwembad, the art of living, compass pools

  • Compass Pools Nederland B.V.
  • Het Sterrenbeeld 25
  • 5215 MK ‘s-Hertogenbosch

Een smal zwembad voor training | Compass Pools

Bij de Fast Lane-serie staat het zwembad als trainingszwembad centraal. Perfect voor de personen die genieten van het snelle leven en baantjes willen zwemmen in hun eigen tempo! De handige sta-rand rondom het zwembad biedt de mogelijkheid om even tot rust te komen na een intensieve zwemsessie, of om overal veilig het zwembad te verlaten. De Fast Lane is een luxe en smal zwembad met strakke lijnen en een tijdloos design. Door de smalle afmeting van dit zwembad, is deze uitermate geschikt voor de smalle tuin. De XL-Fast Lane is voorzien van één trap, zodat de gehele lengte van het zwembad benut kan worden om te zwemmen. De bodem en traptreden zijn voorzien van een antislipafwerking. Het gladde oppervlak zorgt ervoor dat er geen vuil en bio-film aan de wanden kunnen hechten. De keramische/carbon kern verdubbelt de levensduur van het zwembad! De XL-Fast Lane is voorzien van een handige geïntegreerde roldeck-nis.

smal zwembad, the art of living, compass pools

Wat is een keramisch zwembad?

Ieder Compass Pools prefab zwembad wordt vervaardigd volgens het Australische patent PN 1690. In totaal worden zes lagen glasvezelversterkte composietlagen gelamineerd tot een stevige en chemisch resistente kuip. In de eerste fase wordt de basis gelegd voor de kleur- echtheid, chemische weerstand en de krasbestendigheid. Vervolgens wordt elke kuip voorzien van een reeks glasvezelversterkte vinylester keramische composietlagen om veroudering tegen te gaan. De isolerende baden kunnen zonder schade, watertemperaturen verdragen tot 40oC. Een smal zwembad van polyester haakt af bij 28oC à 30oC. De harde schil wordt aangebracht om het geheel volledig af te sluiten van de grond en eventueel het grondwater. Er ontstaat dan een zwembad met een driedimensionaal glanzend oppervlak zonder poriën en is stevig en flexibel. 

smal zwembad, the art of living, compass pools

Zwembadkleuren: Nova en Cyber

Deze gepatenteerde kleurlagen zorgen voor een uniek kleureffect en een schittering van het zwembadwater in het zonlicht. Dit effect wordt bereikt dankzij het aanbrengen van verschillende kleurlagen boven elkaar, met kleine, glinsterende kleurelementjes die zich onder de transparante bovenlaag bevinden. Deze kleurlagen hebben een ware revolutie gebracht doordat het damp en waterdicht is, in tegenstelling tot een reguliere gelcoating. Daarnaast is de coating chemisch bestendig. Dit betekent dat chloor, zout en andere chemicaliën geen inwerking hebben op de wanden van het zwembad. 

 

Tekst: Compass pools
Fotografie: Compass Pools

____

Compass Pools

____

Meer projecten zien van Compass Pools?