Een stijlvolle tuinpoort: het visitekaartje van je tuin

In een compleet tuinontwerp kan een doordachte tuinafscheiding natuurlijk niet ontbreken. Een tuinafscheiding of afrastering van je tuin is als een sierlijk frame rondom een meesterwerk en is het eerste wat iemand ziet. Bij een luxe tuin waar alle verschillende elementen perfect samenkomen hoort een hekwerk met bijpassende, stijlvolle tuinpoort. Een toegangspoort is namelijk het visitekaartje van je tuin. Behalve dat het er prachtig uitziet en een aanvulling is op het design van je tuin, biedt het ook veel privacy en veiligheid. Laat je informeren en inspireren door alle mogelijkheden wat betreft materiaal en design. Bovendien vind je onderaan deze blog nog extra details zoals een pakketbrievenbus en poort verlichting.

Welke onderwerpen komen aan bod in deze blog?

Een stijlvolle tuinpoort is het visitekaartje van je tuin.

  • Diverse materialen voor je hekwerk
  • Ontdek welk hekwerk bij je tuinontwerp past
  • Het combineren van een tuinpoort met hekwerk
  • Draairichting van je toegangspoort
  • Een brievenbus geïntegreerd in je poort
  • De laatste details zoals poortverlichting
  • Inspirerende voorbeelden

 

Nieuwsbrief – V1 [start mei 2024]

Geen titel

Tuinen, subblog, tuinpoort, tuin inspiratie, tuin ideeen, DJS Hekwerken & Toegangstechniek, The Art of Living

Diverse materialen voor je hekwerk

De mogelijkheden zijn eindeloos. Zo heeft een houten hekwerk een natuurlijke uitstraling. Een houten hekwerk kan van diverse houtsoorten worden gemaakt zoals eiken-, ceder- of grenenhout. Bamboehekwerken bieden net als hout een natuurlijke uitstraling, bovendien is dit materiaal duurzaam en milieuvriendelijk. Een andere optie is metaal, dit materiaal is ook duurzaam en geeft een klassieke, maar toch moderne uitstraling. Op zoek naar een robuuste, solide uitstraling met heel veel privacy? Kies dan een stenen hekwerk zoals beton, natuursteen of bakstenen.

Welk hekwerk past bij mijn tuinontwerp?

Wil je sfeer en charme toevoegen aan je tuin? Dan is een sierhekwerk van metaal met sierornamenten of gaashekwerk een goede optie. Hierbij ligt de nadruk op het uiterlijk, beiden hebben een traditionele look die pure nostalgie ademt. Voor meer groen en extra privacy bekleed je het gaashekwerk met een snelgroeiende klimplant, bijvoorbeeld klimop of blauweregen. Voor een moderne tuin met een strakke uitstraling is een dubbelstaafmat hekwerk een goede optie. Bovendien biedt dit hekwerk veel veiligheid en privacy.

Hekwerk combineren met een tuinpoort

Bij een tuinontwerp draait alles om de details en een luxe tuin met afrastering vraagt om een exclusieve tuinpoort. Poorten worden vaak vervaardigd uit hoogwaardige materialen zoals natuursteen, hout, roestvrij staal of smeedijzer. Met een toegangspoort op maat maak je een goede eerste indruk bij iedereen die jouw perceel betreedt. Trek de stijl van het exterieur van je huis en je tuinontwerp door naar de tuinpoort. Zo past bij een modern exterieur ook een moderne poort met strakke lijnen en abstracte vormen. Een landelijke woning combineer je bijvoorbeeld weer met een houten poort voor een natuurlijke uitstraling met veel charme. DJS Hekwerken & Toegangstechniek weet als geen ander toegangspoorten op maat te creëren die perfect aansluiten bij de uitstraling van je woning en tuinontwerp en plaats deze binnen 1 dag.

Tuinen, subblog, tuinpoort, tuin inspiratie, tuin ideeen, Pouleyn, The Art of Living

Nog meer tuin inspiratie? In het magazine over Outdoor Living tonen we je de prachtigste tuinen, ontdek je de nieuwste ontwikkelingen en houden we je op de hoogte van allerlei innovatieve producten die niet in jouw droomtuin mogen ontbreken. De beste Nederlandse én Belgische tuin professionals aan het woord.

Draairichting van je toegangspoort

Zodra je een keuze hebt gemaakt voor het materiaal voor je tuinpoort, dien je ook nog een keuze te maken wat betreft de draairichting. Naar binnen of zijwaarts, oftewel een schuifpoort of draaipoort. Niet ieder perceel is geschikt voor hetzelfde type poort. Een draaipoort heeft meer diepte nodig dan een schuifpoort. Een draaipoort is dus een mooie toevoeging als je genoeg ruimte hebt op je perceel. Bij een kleiner perceel met beperkte ruimte in de diepte, maar wel genoeg ruimte aan de zijkanten, is een schuifpoort een goede keuze. Zo hoef je geen ruimte op het perceel op te offeren omdat de poort langs de grens van het terrein opengaat. Al met al: meten is weten. De afmeting van de toegangspoort is niet alleen afhankelijk van de ruimte die beschikbaar is, maar ook van de vervoersmiddelen die erdoorheen moeten. Zorg ervoor dat je ruim rekent, want misschien komt er in de toekomst wel een grotere auto of bakfiets die meer ruimte inneemt.

Brievenbus als finishing touch

Bij een sfeervolle tuinpoort draait het naast de grote functionele eigenschappen als privacy en veiligheid ook om andere details. Kleine details, maar zeker niet onbelangrijk. Wat dacht je van de brievenbus? Bij het plaatsen van een toegangspoort kun je meteen een brievenbus meenemen in het design, in lijn met de stijl van de poort. Zo krijg je een consistent en prachtig geheel. Voor wie regelmatig pakketten ontvangt, biedt een pakketbrievenbus een slimme oplossing. Het biedt de vrijheid om niet thuis te hoeven blijven om pakketten in ontvangst te nemen. Daarnaast blijft een pakket in de brievenbus uit het zicht van onbevoegden, zo beschermt een pakketbrievenbus jouw pakketten tegen diefstal en beschadiging.

Nog meer toevoegingen: poort verlichting

Poort verlichting geeft niet alleen een luxe uitstraling aan je tuinpoort, maar is ook erg praktisch en verhoogt de veiligheid. Erg handig voor in de donkere wintermaanden of als je laat thuiskomt. Met een verlichte poort creëer je niet alleen een sfeervolle ambiance, maar verhoog je ook de zichtbaarheid van je perceel wat ongewenst bezoek afschrikt. Er zijn verschillende soorten verlichting die geschikt zijn voor je tuinpoort:

  • Wandlampen die aan beide kanten van de poort kunnen worden gemonteerd
  • Energiezuinige ledlampen
  • Sensorverlichting die automatisch aan gaat zodra de sensor beweging detecteert.

Pouleyn realiseert meesterlijk maatwerk wat betreft een tuinpoort en geeft een passend advies rekening houdend met de beschikbare ruimte en de gewenste uitstraling.

Meer over hekwerken en poorten:

Samenwerken met The Art of Living?

Dagelijks inspireren en informeren wij onze trouwe volgers via onze kanalen. Mede door onze actieve online activiteiten, weten wij precies welke content wel of niet aanslaat bij de doelgroep. Door dit gegeven en een constante aanvoer van relevante publicaties, houden we de stijgende lijn vast in onze volgers aantallen en interactie percentages. Door onze online kanalen te gebruiken om uw bedrijf te promoten, kunnen we u verzekeren van een hoog exposure cijfer.