Een strakke wand voor een esthetisch hoogwaardig zwembad

Starline Group

Wanneer een zwembad ontworpen wordt moet uiteraard een functioneel product gerealiseerd worden, toch komt er nog zoveel meer bij kijken. Het is namelijk ook belangrijk om een mooi bad te creëren dat aantrekkelijk oogt. Binnen deze esthetiek is een van de belangrijkste elementen de vormgeving van het bad en dan met name de strakke wanden, ze bepalen voor een groot gedeelte de uiteindelijke uitstraling. De hellingshoek tussen de bodem en de wand is essentieel voor een strak en solide zwembad. Het bepaalt namelijk de rechtheid van de wanden ten opzichte van de bodem. Starline ziet dit in en ontwerp daarom unieke Monoblock zwembaden met een strakke hoek van <91 graden. Dit is onevenaarbaar binnen de markt.  

Een strakke uitstraling 

De wand is dus van enorme impact op de uiteindelijke uitstraling van het zwembad. Doordat Starline kiest voor een scherpe hellingshoek krijgt het zwembad een modern uiterlijk dat perfect past bij de hedendaagse architectuur van tuinontwerpers. Bovendien resulteert dit ook in minimaal onderhoud van het bad. Een andere reden waarom de scherpe hoek erg gewenst is, is het gegeven dat het meer stevigheid biedt. De kans op scheuren in het zwembad wordt zo aanzienlijk kleiner.

Jarenlange ervaring 

De radius van de hellingshoek tussen de bodem en de wand heeft niet alleen invloed op de esthetiek van het zwembad, maar het benadrukt ook de expertise van het productieproces. Het vraagt namelijk vakmanschap om zo’n zwembad te maken en dat vereist tientallen jaren ervaring. Starline is al jaren geleden begonnen in de zwembadbranche. Ze produceren hun producten dan ook aan de hand van ontzettend veel ervaring en dat heeft geresulteerd in een hoogwaardige kwaliteit. Je bent dan ook verzekerd van een zwembad waar je jarenlang van kunt genieten.  

Focus op kwaliteit

Als originele en tevens enige fabrikant van Monoblock® zwembaden in West-Europa produceert Starline uitsluitend op bestelling. De focus ligt dan ook op kwaliteit i.p.v. kwantiteit. Overige aanbieders zijn genoodzaakt baden met een grotere hellingshoek te leveren, omdat zij hun baden elders laten produceren en in elkaar gestapeld verschepen. Dit kan echter ten koste gaan van de kwaliteit van het bad. Door de druk die op de wanden komt, kunnen beschadigingen ontstaan die niet altijd zichtbaar zijn. Bovendien worden deze zwembaden vaak voor langere tijd opgeslagen in de buitenlucht, wat niet bevorderlijk is voor de kwaliteit. Bij Starline bent u echter al verzekerd van topkwaliteit.

Editor: Media team

Datum: 11-05-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Starline Group