Een transformatie naar een modern interieur 

Studio Boud

Studio Boud heeft het ontwerp en de uitvoering verzorgd voor dit topsportcentrum, waar diverse disciplines onder één dak samenkomen. Voorheen was de praktijk een donkere, gedateerde ruimte, maar met de expertise van Studio Boud heeft het interieur van het pand een complete transformatie ondergaan. 

Interieur, interieur, Studio Boud, The Art of Living

Grote pui voor een warm welkom 

Een opvallende verbetering is de toevoeging van een grote pui aan de voorzijde. De pui biedt direct zicht op de ontvangstruimte van de centrale hal. Deze nieuwe aanblik geeft de praktijk een eigentijdse uitstraling en verwelkomt bezoekers met open armen. 

Interieur, interieur, Studio Boud, The Art of Living

Strakke, eigentijdse uitstraling 

Het interieur van het pand is volledig gestript en heringericht met een nieuwe indeling. Glas speelt hierbij een prominente rol, aangezien het grootste deel van de scheidingswanden van dit materiaal gemaakt is. Om privacy te waarborgen, zijn tussenwanden geplaatst tot een hoogte van wel twee meter. De wanden zijn voorzien van bovenlichten om natuurlijk licht optimaal te benutten. De rustieke kleurtinten in combinatie met de zwarte frames van de scheidingswanden dragen bij aan een moderne en strakke uitstraling. 

‘Conversation piece’   

Elke behandelkamer is verfraaid met een muurschildering van een bekende topsporter die een sport beoefent die nauw verbonden is met de stad. Deze muurschilderingen dienen niet alleen als decoratieve elementen, maar fungeren ook als gespreksstof en inspiratiebron voor bezoekers.  

Motiveren en inspireren 

Op de eerste verdieping bevindt zich een uitgebreide gym, waar diverse (top)sporters zich kunnen richten op performance training. Ook hier is de ruimte opengebroken tot één grote, open ruimte waarbij de plafondplaten zijn verwijderd om hoogte te creëren. Hierdoor kan optimaal gebruik gemaakt worden van de beschikbare ruimte. Het plafond is zwart gespoten en zorgt voor een industriële uitstraling, terwijl de neutrale kleuren van de begane grond terugkomen op de wanden. Enkele inspirerende quotes sieren de wanden en motiveren de sporters om hun doelen na te streven. 

Editor: Media Team

Datum: 28-05-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Studio Boud