Een tuin ontwerpen gaf nog nooit zoveel voldoening

Schellevis

Bij een prachtige statige woning, gebouwd volgens de moderne stijl, hoort natuurlijk een tuin die hier volledig bij aansluit. Daarom werd de hulp van Jaap Sterk ingeschakeld om een harmonische buitenruimte te creëren. Dit heeft hij gedaan door een combinatie te maken tussen strakke lijnen en organische vormen. Beide aspecten weten elkaar te complementeren en passen geweldig goed bij het weelderige groen. Een tuin ontwerpen  gaf nog nooit zoveel voldoening.  

Tuin ontwerpen, moderne woning, Schellevis

De entree  

Zodra je bij de woning aankomt zal je onder de indruk zijn van de entree. De imposante aanblik wordt nog meer benadrukt door de oprit die hiermee in lijn lijkt te lopen. Bij deze oprit is bewust gekozen voor een kleine klinker van Schellevis. Deze werd gelegd in keperverband en zorgt daarmee voor een bijzondere uitstraling. Aan weerszijden van de oprit werd grind aangebracht, wat wederom zorgt voor een prettig contrast met de strakke klinker van Schellevis. De strakke lijnen van de oprit gaan daarnaast geweldig goed op in de organische omgeving. Dit geldt hetzelfde voor de woning, de ronde vormen zorgen voor een vloeiende overgang naar de tuin en het groen.  

De achtertuin 

Bovendien wilden de bewoners dat de buitenruimte meer naar de leefruimte van de woning gehaald werd. Daarom kozen zij ervoor om een hoger gelegen terras meer te betrekken bij de tuin door een oude trap te vervangen voor grotere treden en lieten zij de veranda met zwembadgedeelte iets ophogen. Ook vind je in de achtertuin wederom het contrast tussen de strakke lijnen en organische vormen. De routing van de tuin staat duidelijk, terwijl de beplating schijnbaar willekeurig werd geplaatst. De moderne elementen komen zo dan ook veel beter tot hun recht.  

Een tuin ontwerpen met Schellevis 

Een tuin ontwerpen vergt dus erg veel aandacht en overal moet over nagedacht worden. Daarom viel de keuze voor betegeling ook al snel op Schellevis. Dit omdat het een makkelijk materiaal is en het in een enorm breed scala aan formaten te verkrijgen is. Met een beetje creativiteit kun je er alle kanten mee op.  

 

Editor: Media team

Datum: 04-04-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redachtie The Art of Living gebaseerd op een tekst van Jill Quant

Fotografie: Cees Rijnen