Een tuinafsluiting met een strak verticaal design

Renson

Linarte van Renson werd ontworpen als een verticale gevelbekleding met individuele profielen. Toch heeft Linarte veel meer in zijn mars. Het verticale design kon overal in door getrokken worden waardoor keer op keer een consequent totaalbeeld ontstaat voor onder andere een strak afgewerkte tuin. Zo kan de Linarte bijvoorbeeld dienen als wand onder een terrasoverkapping, er kunnen plantenbakken mee opgebouwd worden en hij kan ook dienen als tuinafsluiting, waar in dit geval voor gekozen werd.

Een fijn alternatief

De opdrachtgevers wensten wat meer privacy rondom het zwembad. Ze wilden graag een alternatief voor de tuinafsluiting die ze nu hadden staan, een alternatief met een warmere en strakkere uitstraling. In eerste instantie dachten zij weer aan hout, maar toen bleken er ook andere mogelijkheden te zijn. De keuze viel dan uiteindelijk ook op aluminium. Dit omdat het materiaal kleurvast is en heeft bewezen onderhoudsvriendelijk te zijn. Het bleek dan ook één van de redenen om voor de Linarte te kiezen, de andere redenen waren duurzaamheid, een strak design en originaliteit. Daarnaast wilden zij ook de mogelijkheid hebben om verlichting in de tuinafsluiting te plaatsen, zodat de directe omgeving van het zwembad sfeervol verlicht kan worden.

Een upgrade voor de tuin

Samen met de opdrachtgevers keek Renson naar de mogelijkheden. Uiteindelijk leverden hen dat een uitgebreid plan op, met ledverlichting en houten inserts. Ook werd er een poortje geïnstalleerd tussen de omheining en de woning. Deze toegang valt vanaf het zwembad nauwelijks op en lijkt het verlengde van de tuinafsluiting. Vervolgens werd de tuinafsluiting in twee dagen tijd gerealiseerd. Waardoor de opdrachtgevers nu kunnen genieten van de fantastische upgrade. Dat ze tevreden zijn over dit eindresultaat bleek toen ze ook de nieuwe veranda afwerkten met aluminium gevelbekleding in dezelfde kleur als de Linarte tuinafsluiting van Renson.

Editor: Media team

Datum: 20-02-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Renson