Een tuinontwerp van Knops Tuindesign: harmonie tussen architectuur en natuur

Knops Tuindesign

De woning, ontworpen door Vermeer Architecten is georiënteerd op de landschap aan de achterzijde. Opmerkelijk is de bewuste keuze om geen ‘harde’ erfafscheiding te plaatsen, waardoor de tuin een naadloze overgang tussen de tuin en het omliggende landschap heeft. Deze symbiose tussen binnen en buiten wordt versterkt aan de voorkant van de woning, die een geslotener karakter geeft, terwijl de achterzijde juist uitnodigend en open is.

Tuin, tuindesign, Knops Tuindesign , The Art of Living

Een tuin die omarmt

De tuinontwerpers hebben enkele muren opgenomen in de stijl van de woning, wat een gevoel van geborgenheid creëert. Hierdoor ontstaat een harmonieus samenspel tussen architectuur en groen. Het tuinontwerp fungeert als een verlengstuk van de woning, waarbij de grenzen tussen binnen en buiten vervagen.

Een zwembad als blikvanger

Een van de opvallende elementen in deze tuin is het bijzondere zwembad met transparante zijde. Vanuit de living en de kelder biedt het zwembad een panoramisch zicht, waardoor het een eyecatcher in de tuin en onderdeel van de leefruimte wordt. Het wateroppervlak reflecteert niet alleen de omringende natuur, maar draagt ook bij aan een gevoel van sereniteit.

Diversiteit in de tuin: zitjes en bomen

De tuin is doordacht ingedeeld met verschillende zitjes, waaronder een overdekt gedeelte aan de woning, een ruim terras met een eettafel, en comfortabele ligbedden bij het zwembad. Op de kwekerij selecteert Knops Tuindesign samen met de opdrachtgever individueel de bomen. Vervolgens maken ze een plan voor plaatsing van de bomen in de tuin. De grootte van de bomen geeft de tuin bij oplevering direct een volwassen uitstraling.

Avondsfeer

Wanneer de avond valt, komt het tuinontwerp pas echt tot leven. Subtiele verlichting onder de traptredes en tussen de bomen zorgt voor een betoverende sfeer. Het samenspel van licht en schaduw brengt de tuin tot leven, waardoor het ontwerp ook in de avonduren een eyecatcher blijft.

Een tuin als verlengstuk van thuis

Deze tuin, met zijn doordachte ontwerp en zorgvuldig gekozen elementen, vormt een perfecte aanvulling op de woning van Vermeer Architecten. Het creëert niet alleen een naadloze overgang tussen binnen en buiten, maar biedt ook een oase van rust en schoonheid. De tuin is niet slechts een buitenruimte; het is een verlengstuk van thuis, waar architectuur en natuur in perfecte harmonie samenkomen.

Wil je meer lezen over het creëren van een exclusief tuinontwerp? Klik dan hier!

Editor: Media Team

Datum: 14-02-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Knops Tuindesign