Een uniek en exclusief kunstwerk met verrassende effecten

StephArts

Stephanie van der Beek maakt schilderijen volgens een geheel eigen techniek, waarbij ze werkt met inkt en 96% alcohol, waarna het schilderij wordt afgewerkt met hoogwaardige epoxy. In het proces droogt de alcohol snel op. Ze fixeert zo de inkt, maar vreemd genoeg wordt het kunstwerk toch niet werkelijk bevroren in de realiteit. Door de wetlook en de kleurvariaties die ontstaan onder invloed van de lichtinval, ontdek je er steeds nieuwe dingen in.  

Stephanie werd geboren in Hamburg, woonde en werkte onder meer aan de Franse Côte d’Azur en in Canada en streek uiteindelijk neer in Nederland. Het ‘selfmade’ aspect van haar leven weerspiegelt zich in haar opleiding tot kunstenaar, waarin ze graag experimenteerde met methoden en materialen. Zo kwam ze tot haar volstrekt eigen techniek. “Ik ga als Duitse heel planmatig te werk. Tevoren weet ik precies wat ik wil schilderen. Aan de andere kant dwingt mij het vloeibare medium met de flow mee te gaan als ik met de föhn de inkt en alcohol op de oppervlakte verspreid. Voor en na dat moment zitten echter vele uren van denken en afwerken. Ik gebruik slechts de meest hoogwaardige producten en zorg voor een zeer professionele afwerking.”

Blijvend fascineren

De kunst van StephArts , zoals haar atelier heet, is figuratief of abstract. In dat abstraheringsproces betrekt ze de toeschouwer op een bijzondere manier. Ze werkt veel met goud, waarvan de glinstering verandert met de lichtinval en de hoek waaronder het werk bekeken wordt. Daardoor blijven haar schilderijen facineren. Dat geeft de schilderijen van StephArts een grote meerwaarde. Ze hangen niet passief aan een muur, maar werken door in het interieur. Daarmee onderscheiden deze expoxyschilderijen zich in positieve zin van andere wanddecoraties en zelfs van traditionele kunst. En zelfs dan gaat ze nóg een stap verder.

Schilderijen in elke vorm

“Ik ontvang graag mensen in mijn atelier om ze te tonen wat ik maak, maar ook hoe ik werk. En omgekeerd bezoek ik geïnteresseerden in hun huis. Zo kan ik helpen een werk te kiezen dat optimaal past bij hun persoonlijkheid, stijl en interieur. Hebben ze veel strakke meubelen, dan kan een rond of organisch schilderij voor contrastwerking zorgen. Zijn er juist ronde tafels en vloerkleden, dan is een rechthoekig schilderij wellicht beter op zijn plaats. Ik heb kunstwerken in alle vormen en maten. Geïnteresseerden krijgen persoonlijk advies van mij, met als doel die éne parel voor aan de muur te vinden die hun hart sneller laat slaan. Zit het juiste schilderij er niet tussen, dan maak ik een kunstwerk op maat, geheel afgestemd op hun wensen.”

De techniek die Stephanie van der Beek gebruikt is uniek; even uniek als de kunstwerken die ze ermee maakt en de service die ze erbij biedt. De koper krijgt in feite een kunstwerk dat niet alleen one of a kind is, maar ook op maat. Dankzij die combinatie van eigenschappen is Stephanie erin geslaagd van het selecteren en aankopen van een kunstwerk een ware belevenis te maken.

Voor meer informatie, ga naar: www.stepharts.com

Editor: Celine Jacobs

Datum: 31-10-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Jeroen Kuypers

Fotografie: StephArts