Muurbekleding, interieurtrend, behang met print, behang van leer

Eén van de interieurtrends van 2019 is muurbekleding

De afgelopen tijd heb je het waarschijnlijk al wel vaker langs zien komen op The Art of Living; muurbekleding. Na jaren met hooguit één kleur op de muur is het nu dan eindelijk tijd voor verandering. Wandbekleding is echt een opkomende trend dit jaar en het wordt steeds vaker toegepast in het interieur van een woning. Het kan een ruimte helemaal maken, maar natuurlijk ook breken. Zorg er dus voor dat alle opties volledig doordacht zijn voordat het dan ook echt op de muur gaat. Om hierbij te helpen lichten wij deze trend volledig toe, inclusief voorbeelden waarop je door kan klikken naar het oorspronkelijke project. Veel plezier met lezen!

Echte blikvanger

Tegenwoordig wordt er steeds vaker gekozen voor een opvallende wand. Er zijn een heleboel soorten, van tijgerprint tot buitengewoon bloemetjesbehang. Door gebruik te maken van unieke prints en materialen op de muur, wordt de wand volledig omgetoverd tot een echte blikvanger. Een wand kan zelfs bekleed worden met iets anders dan behang, zoals leer of met de hand gerealiseerd stucwerk.

Uitbundigere muurbekleding

Het mag dan ook wel wat uitbundiger vandaag de dag. Behang is niets meer bij een wand vol met leer of een supergrote poster, zoals bij deze woning te zien is. Je kan het zo gek niet bedenken, alles is tegenwoordig verkrijgbaar. Van een eigen ontwerp tot unieke flamingo’s op de muur. Wees in ieder geval creatief en zorg ervoor dat de wandbekleding een weergave is van jouw eigen persoonlijkheid en laat zien wat je graag wilt. Zo straalt de wand de identiteit van de rest van de woning uit en wordt er een geheel gecreëerd met het overige interieur. Alles sluit hierdoor perfect op elkaar aan, waardoor de opvallende wand niet eens meer zo heel extreem is.

Muurbekleding, interieurtrend, behang met print, behang van leer

In deze villa, gerealiseerd door Z-Wonen, zien we deze prachtige foto als poster op de muur in de keuken. Dit geeft meteen een  erg klassiek effect!

Muurbekleding, interieurtrend, behang met print, behang van leer

We kunnen zeggen dat Buro Bogaarts Interior + Exterior in deze stadsvilla heeft gekozen voor een bijzondere, maar vooral creatieve print op de wand.

Leren wandbekleding

Als je over uitbundig spreekt, valt ook zeker leren wandbekleding hieronder. Leer is een opvallende stof wat steeds vaker gebruikt wordt op muren in een woning. Het is in heel veel verschillende varianten verkrijgbaar. Iedere huid is namelijk uniek en heeft zijn eigen patronen en kleuren. Het materiaal straalt tevens luxe en exclusiviteit uit, maar geeft tegelijkertijd ook een stoere look aan een ruimte. De donkere kleur van leer zorgt daarmee dan ook voor prachtige contrasten in een kamer en maakt van het plaatje een uniek geheel.

Bureau IN koos in deze villa voor prachtige, luxe, gouden wandbekleding!  

Lef en durven

Waar een éénkleurige wand niet om heel veel lef vraagt, is dat bij een print natuurlijk wel van belang. Denk daarom dan ook goed na over wat je wilt en zorg ervoor dat alles heel duidelijk is besproken. Als het eenmaal zover is, weten wij zeker dat je nooit spijt gaat krijgen van de unieke muurbekleding en elke dag opnieuw wordt herinnerd aan de allerbeste keuze. Wilde wanden zijn echt dé trend, het is alleen maar een kwestie van durven. Kortom; bekleed de hele muur en kruip uit je comfort zone!

Muurbekleding, interieurtrend, behang met print, behang van leer

Interieurarchitect Lab32 koos in deze huiselijke woonkamer voor wandbekleding van hout en verwerkte daar de openhaard en televisie in. 

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!

 


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.

____

Hier vind je meer blogs over actuele interieurtrends!