Een vast slaapritme voor een gezond leven 

Goed slapen is belangrijk om je overdag fit te voelen. Word je ’s ochtends al moe wakker, kom je langzaam op gang of lig je veel wakker? Dan is het tijd om daar wat aan te doen. Allereerst zorg je natuurlijk voor een slaapkamer waarin je je op je gemak voelt. Je vindt de mooiste Slaapkamers bij Woonenzo. Als deskundigen op het gebied van slapen geven we je graag een aantal weetjes en tips om tot een vast slaapritme te komen.

Slecht slapen is schadelijk voor je gezondheid

Omgevingsgeluiden, piekergedachtes, te laat naar bed gaan: het zijn allemaal oorzaken van een slechte nachtrust. Wat veel mensen niet weten, is hoe schadelijk een slechte nachtrust kan zijn voor je gezondheid. Niet alleen kun je er wallen, een doffe huid en dof haar door krijgen, ook concentratieproblemen, moodswings en lichamelijke klachten kunnen het gevolg zijn.

Ieder mens is anders

Gemiddeld heeft een mens zeven tot acht uur slaap per nacht nodig, maar let op: dit is een richtlijn. Dit kan per persoon verschillen en misschien heb jij minder of juist meer slaap nodig dan gemiddeld. Een ander fabeltje is dat de uren voor twaalf uur dubbel tellen. Dat wordt weleens gezegd en in de eerste uren is je slaap het meest vast, maar het tijdstip waarop je naar bed gaat, heeft daar geen invloed op.

Zes tips

Wil je beter slapen en daarmee je gezondheid verbeteren? We geven je zes tips en hopen dat deze je helpen om te komen tot een betere nachtrust:

  1. Zorg voor een opgeruimde en schone slaapkamer. Dat geeft meteen meer rust in je hoofd.
  2. Houd vaste tijden aan voor het naar bed gaan en opstaan, ook in het weekend.
  3. Zorg voor frisse lucht en dat het niet te warm is in de slaapkamer. Een fijne temperatuur om bij te slapen is 18 graden. Ook is het belangrijk dat het stil is in de kamer, zodat je niet gestoord wordt door onaangename geluiden.
  4. Schrijf al je zorgen op voordat je gaat slapen, zodat je minder snel wakker ligt van piekergedachten.
  5. Kijk geen televisie in bed en zeker geen schermpjes als telefoons of tablets. Het licht zorgt ervoor dat je slechter slaapt. Kies liever voor een ontspanningsoefening.
  6. Drink geen alcohol voor het slapengaan. Veel mensen denken dat je door alcohol beter slaapt, maar deze is van een veel minder goede kwaliteit.

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!

 


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.