Een veilig huis begint met goede sloten

Een huis dat voorzien is van inbraakbeveiliging verhoogt het veiligheidsgevoel en verkleint de kans op een geslaagde inbraak. Wist je dat je huis beveiligen tegen inbraak niet eens zo moeilijk is? Met enkele kleine aanpassingen zorg je al voor een fikse inbraakwering. Goede sloten zijn de eerste stap om je huis binnen no-time te beveiligen tegen inbrekers.

Cilindersloten

Voor een goede beveiliging is het van belang om kwalitatieve sloten aan te schaffen. Een cilinderslot is hiervoor de perfecte oplossing. Een cilinder is het deel van het slot waar je de sleutel insteekt. Het is een deurslot dat gebruikt wordt om de deur op slot te draaien op basis van de deurbeveiliging. Deze sloten zijn er in verschillende soorten en maten en kunnen voor iedere voor- en buitendeur gebruikt worden.

Een sleutel voor alle deuren

Veel huishoudens hebben het liefste één sleutel voor alle toegangsdeuren. Wanneer dit bij jou ook het geval is, kun je kiezen voor gelijksluitende cilindersloten. Op deze manier kun je de deuren van jouw huis gemakkelijk beveiligen met dezelfde sleutel. Wanneer je al een cilinderslot hebt, maar ervoor kiest om alle sloten te vervangen door cilindersloten heb je de mogelijkheid om cilinders gelijksluitend bij te laten maken.

Keurmerk

Helaas zijn er op dit moment nog geen sloten die 100% tegen diefstal beveiligen. Wanneer een inbreker het juiste gereedschap en de tijd heeft, kan hij bijna altijd een slot openbreken. Echter geven inbrekers vaak de voorkeur aan huizen waar zij gemakkelijk binnenkomen. Door te kiezen voor de juiste cilindersloten, vergroot je de kans dat inbrekers jouw huis overslaan. Deze veilige sloten worden aangeduid door een SKG-keurmerk.

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.