Een veilig huis? Denk hier ook eens aan!

We willen allemaal een veilig huis. Een plek waar we ons helemaal op ons gemak kunnen voelen. Als we denken aan factoren die ons huis onveilig kunnen maken, dan denken we vaak aan zaken die van buitenaf een bedreiging kunnen vormen. Inbraak, bijvoorbeeld, of een onveilige situatie op straat, vlak buiten je huis. Maar wist je dat de meeste onveilige situaties eigenlijk niets met factoren van buitenaf te maken hebben? Het gevaar komt meestal van binnenuit.

Veiligheid van buitenaf

Als jij denkt aan de veiligheid van je huis, waar denk je dan als eerste aan? De kans is groot dat het om zaken van buitenaf gaat. Inbraken of woningovervallen, die worden vaak genoemd. Logisch want deze kunnen behoorlijk ingrijpend zijn. Ook andere criminaliteit speelt een belangrijke factor als het gaat om je gevoel van veiligheid. Denk aan vernielingen of louche zaken die zich op straat afspelen. Deze kunnen ervoor zorgen dat je je toch een stuk veiliger gaat voelen in je woning.

Het echte gevaar komt van binnen

Al kunnen factoren van buitenaf je gevoel van veiligheid sterk beinvloeden, het grootste gevaar zit hem toch binnen in je woning. Een ongeluk zit echt in een klein hoekje en de kans hierop neemt sterk toe als je wat minder moviel raakt of wat minder steig op je benen staat. Juist dan kan bijvoorbeeld een valpartij, een manier waarop de meeste ongelukken binnenshuis plaatsvinden, gebeuren voor je het in de gaten hebt.

Je huis hier een beetje op aanpassen kan dus helemaal geen kwaad. Merk je dat het traplopen bijvoorbeeld steeds lastiger gaat, dan kan een traplift ervoor zorgen dat je toch veilig boven en beneden komt. De traplift kosten zijn vaak een stuk minder hoog dan je zou denken, terwijl de veiligheid die je ervoor terug krijgt onbetaalbaar is. Veel meer informatie over trapliften is op deze website te vinden : https://handicare-trapliften.nl/

Kijk op dezelfde manier ook eens naar de rest van je huis. Zijn er meer obstakels waar je je niet prettig bij voelt, zaken waar je steeds meer moeite mee krijgt? Pak ze aan en zorg ervoor dat je je echt een heel stuk veiliger kunt gaan voelen in je eigen huis.

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.