Een verdraaid fraai ingericht penthouse

Jasper Verhey

Op de bovenste etage van een voormalig kantoorpand, is het grootste appartement van het gebouw getransformeerd van casco in een woning met een luxueuze inrichting. Het is de verdienste van de eigenaren en Jasper Verhey Interior Design & Management die zorgden dat niets aan het toeval is overgelaten en iedere interieuroplossing tot in detail is bedacht, uitgewerkt en uitgevoerd.


Woonkamer

Kookeiland, Transformatie ,Jasper Verhey, The Art of Living

Alle leveranciers van de woonkamer

Maatwerk interieur

1573 Hout

Stijlvolle entree

De entree met garderobe loopt door in een lange gang met meerdere deuren die naadloos aansluiten op de wanden. Deze geven toegang tot de mainsuite met slaapgedeelte, walk-in-closet en en-suitebadkamer, maar ook tot een werk-/logeerkamer, gastenbadkamer, toilet en wasruimte. Via de gang is er ook toegang tot het riante en open woongedeelte met een prachtige woonkeuken, bijkeuken, leeshoek, woonkamer met binnentuin en een met stijlvolle schuifdeuren afsluitbare tv-kamer.


Keuken

Kookeiland, Transformatie ,Jasper Verhey, The Art of Living

Alle leveranciers van de keuken

Keuken

1573 Hout

Kokendwaterkraan

Quooker Nederland B.V.

Penthouse met een twist

Het penthouse heeft van origine een lange wand met een knik, een gegeven waar Jasper Verhey wel een draai aan wist te geven. Hij ontwierp een keuken waarbij het kookeiland en de eettafel zijn verbonden in een hoek die evenwijdig loopt met de knik in de wand achter de keuken. Ook de keukenwand zelf loopt door voorbij de knik en biedt via een verborgen deur toegang tot de bijkeuken. Zodoende is de knik benut als een architectonisch en functioneel gebaar in het interieur. Een ander royaal gebaar is de binnentuin die Jasper ontwierp tussen de gang en het woongedeelte, die zo het buitengevoel naar binnen haalt en in verbinding staat met de terrassen en het weidse uitzicht van het zonovergoten penthouse.


Masterbedroom

Kookeiland, Transformatie ,Jasper Verhey, The Art of Living

Alle leveranciers van de masterbedroom

Handdoekwarmers

Instamat

Rustige kleuren

Over de inrichting vertelt Jasper: “De champagnekleur van de deurfronten in de keuken is de basis geworden voor de kleurstelling samen met het donker gespoten eikenhout en de lichte eikenhouten vloer met whitewash afwerking. Bij de champagnetint is bijvoorbeeld het keramische keukenblad uitgekozen, maar ook het maatwerkmeubilair is in een bijpassende tint gespoten.” Bij de leeshoek en de tv-ruimte is goed te zien hoe mooi de lijnen en detaillering van de lage maatwerkkasten passen in de ruimtes. Zo loopt het haardplateau rondom door in de kasten. Ter hoogte van de leeshoek lijkt een deel van de kasten te zweven door de nis onder de hoge kast. Op de achterwanden van de open gedeeltes is dezelfde tegel gebruikt als in de rest van het interieur. Jasper besluit: “Er is gewerkt met een rustige basis met terugkerende materialen, kleuren en verlichting.”

Editor: Media Team

Datum: 07-02-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Sanne Bender

Fotografie: Wesley Bergen