Een villa die de omgeving versterkt

Theuws Hoskam Maatwerk Interieurs

Toen Joost Theuws en Mark Hoskam in 2010 Theuws Hoskam Maatwerk Interieurs oprichtten, besloten ze elke dag hoogstaande kwaliteit te leveren. Aan die visie is in de loop der jaren niets veranderd. Van keuken tot slaapkamerkast, van pantry tot balie of bar: voor elke situatie is er wel een passende oplossing te vinden. “Je kneedt het idee van de klant net zolang totdat het in de ruimte past”, aldus Mark, “zodat het optisch precies is zoals de architect het ontworpen heeft, maar zonder de praktische zaken voor de bewoners te vergeten.” Bewoonster Sandra van Rutten legde het volste vertrouwen in het vakwerk van THMI.


Exterieur

Theuws Hoskam maatwerk interieurs, The Art of Living, Omgeving

Huiselijkheid

Van a tot z een huis bouwen is een wens die velen koesteren. Wie al ooit een woning heeft gebouwd weet dat de omgeving een grote invloed op de architectuur heeft. De juiste kavel vinden is dus stap één. De bewoners van deze modern-kubistische woning zochten al langer naar een mooi perceel waar ze hun nieuwe thuis op konden bouwen. De gemeente waarin ze eerst woonden en eigenlijk wilden blijven wonen, legde echter de eis op dat nieuwbouwwoningen in landelijke stijl gebouwd moesten worden. “Dat was precies wat we níét wilden”, vertelt Sandra. “Per toeval zagen we dat ze in een naburig dorp, in een zeer bosrijke omgeving, kavels te koop hadden staan. Het perceel sloot precies aan bij wat we wensten. Voor het ontwerp van het exterieur en de indeling van de leefruimtes gingen we met CS2 Architecten om tafel zitten. Belangrijk was dat de woning van redelijke grootte was, maar niet al te ruim moest ogen, zodat je nergens het gevoel hebt dat je elkaar kwijtraakt. Het moest een warme sfeer uitstralen, dat was onze grootste wens.”


Benedenverdieping

Theuws Hoskam maatwerk interieurs, The Art of Living, Omgeving

Alle leveranciers van de benedenverdieping

Kokendwaterkraan

Quooker Nederland B.V.

Maatwerk keuken

Theuws Hoskam Maatwerk Interieurs

Natuursteen keuken en sanitair

Michel Oprey & Beisterveld

Transparant en zacht

In deze bosrijke omgeving kregen de bewoners alle vrijheid om hun ideeën tastbaar te maken. Omdat de warme sfeer de boventoon moest voeren, werd de kubistische woning met moderne en toch warme materialen aangekleed.

Nergens in het huis is ook maar één kraakwitte muur te vinden. “Dat vond ik te kil”, legt Sandra uit. “Ik wilde een rustig, warm huis. Je ziet dat de gietvloer, die vanuit de entree doorloopt naar de rest van het huis, in de warmste grijstint is die er is.” De blikvanger van de hal is de stoere trap, waarvan de stalen balusters een open omlijsting vormen die de zwevende treden dragen. Hierdoor wordt de doorstroom van licht niet geblokkeerd en oogt de ruimte transparant. Iets wat niet direct opvalt, maar wat wel onmisbaar is, zijn de lichtkoepels in het dak van de vide en op de overloop. Hierdoor baadt de hal in het daglicht.


Badkamer

Theuws Hoskam maatwerk interieurs, The Art of Living, Omgeving

Alle leveranciers van de badkamer

De natuur is overal voelbaar

“We gingen in een bos wonen, waar de hoge bomen veel daglicht tegenhouden, dus de wens was om zoveel mogelijk daglicht in de woning te krijgen”, vertelt Sandra verder. Toch is het nergens donker in de woning, dankzij de goed doordachte situering van de ramen, de open indeling en de verschillende zichtlijnen. Ook de lichtstraat in de overkap- ping van de patio laat een overvloed aan licht binnen in de keuken. “Voor het maatwerk interieur zijn we met binnenhuisarchitect Sanne Heesters van WOON! interieuradvies om tafel gaan zitten. We besloten dat onze strakke bosvilla vanbinnen moest worden ingevuld met veel natuurlijke materialen, met de zachte stoffen van Scandinavische designmeubelen afkomstig van Interior Playground als vervolmaking. Sanne begreep meteen wat ik wilde. Aan weerszijden van het centrale leefgedeelte bevindt zich een afzonderlijke leefruimte, die beide heel anders ogen dan het hoofd- gedeelte. Toch sluit alles perfect op elkaar aan. Toen Sannes ontwerp klaar was, stuurde ze de interieurtekeningen door naar Mark Hoskam van THMI.”


Tuin

Theuws Hoskam maatwerk interieurs, The Art of Living, Omgeving

Alle leveranciers van de tuin

Voordeur

Different Doors BV

Heaters

Bromic Heating

Interieur én exterieur

De vakmensen van Theuws Hoskam Maatwerk Interieurs zorgden ervoor dat het interieurontwerp ook technisch klopt. Daarnaast is er veel aandacht besteed aan een zo minimalistisch mogelijke afwerking. Zo zit er tussen de fronten van alle maatwerkkasten een afstand van niet meer dan drie centimeter en lopen de nerven door voor een serene uitstraling, alsof al het vaste meubilair uit één stuk is vervaardigd. Ook de doorkijkhaard met ombouw is een blikvanger in de woning. “Niet alleen het materiaal is van belang, maar ook de plaatsing: het donkere walnotenhout van de kastenfronten komt extra tot zijn recht door het lichte neolith van de keukenachterwand en het werkblad, dat in verstek gelijmd is en als een waterval over de rand van het eiland valt”, vertelt Mark Hoskam. Zowel het interieur als het exterieur is in handen gelegd van vakkundige bedrijven. Sandra heeft de bouw van haar eigen woning als bijzonder leerzaam ervaren: “Ik heb de branche leren kennen vanuit het perspectief van de klant en dat neem ik als zeer waardevol mee. We hebben uiteindelijk nauw samengewerkt met binnenhuisarchitect Sanne Heesters en THMI.

Editor: Media team

Datum: 17-11-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Evelien de Raaff

Fotografie: Jurrit van der Waal