Een villa met poolhouse

Z-Wonen

De lijnen zijn strak, de muren van wit stucwerk, maar het dak is van riet. De villa die het Nederlandse echtpaar na zijn terugkeer uit België liet bouwen moest eigentijds en comfortabel zijn, maar tegelijk het vleugje romantiek bieden dat de bewoners in hun vorige huis zo gemist hadden. Met een wellness in de kelder, een poolhouse en diverse zitplekken in en om de woning, is het huis eerst en vooral een plek geworden om tot rust te komen van verre reizen en zich afgeschermd te voelen van de wereld.  

 


Exterieur

Poolhouse, Z Wonen, Witte villa, the art of living

alle leveranciers van het Exterieur

Architect

Z-Wonen

Bouwbedrijf

Van der Spek Bouw

Tuinaanleg

Jansen Hoveniersbedrijf

Het gevoel van thuis zijn

Het gevoel van thuis-zijn wordt versterkt door de geleidelijke overgang van interieur naar exterieur. Dat uit zich niet enkel in een overdekt terras en een open zithoek maar ook in de plaatsing van bomen in bakken op de terrastegels. Het is of de tuin gedeeltelijk over het terras heen groeit of dat het interieur de vingers naar buiten strekt. Achter het huis wisselen gazon en aanplantingen van siergras elkaar af. Achterin staat een poolhouse dat de eigenaar helemaal zelf heeft ontworpen en gebouwd en daarnaast bevindt zich, bijna onzichtbaar vanuit het huis, een veld met zonnepanelen, die onder meer de warmtepomp van stroom voorzien. 


Ontwerp

Poolhouse, Z Wonen, Witte villa, the art of living

Alle leveranciers van het ontwerp

Interieur

De Toren Interieurs

Raamdecoratie

Indivipro

Taatsdeuren

Bod’or Nederland B.V.

Het ontwerp 

De bovenverdieping bevat enkele slaapkamersvooral bedoeld voor logés, de begane grond is verdeeld over het hoofdgebouw en een bijgebouw. Het eerste kun je betreden via de bijkeuken of de garage maar ook via de voordeur, die toegang geeft tot een ruime inkom met een vide. Het oog wordt vervolgens getrokken naar de zithoek achter de stalen deuren en de tuin daarachtereen doelbewust aangebrachte zichtlijn om de diepte van de woning met één blik te meten en te ervarenRechts van de tussendeuren bevindt zich de L-vormige woonkamer, links de keuken. Door de plaatsing van een open wandkast en een aantal barkrukken dient de keuken als huisbar en als eetkamer. Het gebruik van donkere kleuren en natuurlijke materialen verhoogt automatisch de intimistische sfeer. 


Wellness

Poolhouse, Z Wonen, Witte villa, the art of living

Alle leveranciers van de wellness

Sauna

VSB Wellness

Sanitair

Hansgrohe

Één geheel

Hoofdgebouw en bijgebouw voelen overigens niet als gescheiden entiteiten. Wie door de woning loopt ervaart die overal als één. Dat geldt ook voor de kelder, die zich onder het bijgebouw uitstrekt en die via een brede trap bereikbaar is en niets anders herbergt dan een uitgebreide wellness. Naast een sauna bevat de ruimte onder meer banken om op te relaxen. Beeltenissen van de Boeddha en geurstokjes geven even de indruk je in een apart bedrijf te bevinden, maar grote foto’s op canvas van de vrouw des huizes onderstrepen dan weer het private karakter van deze indrukwekkende kelderverdieping. Een garage met plek voor twee auto’s, een ruime bijkeuken om apparaten als wasmachine en droger in onder te brengen en een flinke oprit verhogen het gevoel van ruimtelijkheid. In deze villa kun je in alle seizoenen aangenaam vertoeven, soms meer binnen, soms meer buiten, soms ondergronds. 

Editor: Media team

Datum: 02-02-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Jeroen Kuypers geschreven voor magazine nr.6 2021

Fotografie: Jurrit van der Waal