wadi, Buijtels, The Art Of Living

Een wadi in je achtertuin | Buijtels  Buitengewone Tuinen 

Wonen aan het water is een woondroom van velen. Maareengroot en vrijstaand huis vinden dat ook nog aan het water ligt,is een hele opgave.Wanneer die zoektocht niets oplevert, betekent dat nog niet meteen dat je deze droom moet opgeven. Je kunt natuurlijk altijd het water naar je droomhuis brengen. Als je dan eindelijk je woning hebt gevonden en een groot stuk grond in je bezit hebtkun je overwegen om een wadi in je tuin aan te leggen. Wat een wadi is en hoe hij je woning af maakt, lees je in deze blog. 

wadi, Buijtels, The Art Of Living

Wadi 

Laten we vooropstellen dat een wadi aanbrengen niet hetzelfde is als wonen aan het water. Om uit te leggen wathetis, kun je kort door de bocht zeggen dat het een vijver is. In Nederland en België is het een bufferings- en infiltratievoorziening, die tijdelijk aangevuld is met hemelwater. Met hemelwater worden alle vormen van water dat uit de lucht komt vallen bedoeld. Het water wordt dan in de vijver opgevangen waardoor voorkomen wordt dat schoon water naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie gaat. Daarnaast zorgt deze manier van water opvangen er ook voor dat het grondwater wordt aangevuld. Als je kiest voor een wadi in je achtertuin, lever je ook gelijk een positieve bijdrage aan de ecologische voetafdruk die je achterlaat.  

wadi, Buijtels, The Art Of Living

Buijtels 

Als je graag een wadi zou willen aanleggen, is Buijtels Buitengewone Tuinen een goede partij voor deze klus. De wadi wordt ontworpen en aangelegd door Buijtels zelf. Buijtels is specialist in het ontwerpen en aanleggen van tuinen en zorgt tevens voor het onderhoud ervanHun vakspecialisten hebben ervoor gezorgd dat bij deze prachtige vrijstaande woning eensfeervolgeheel gecreëerdis in de tuin in combinatie met kunstmatig aangelegde waterbronnenBuijtels’ mensen kijken graag naar hoe ze het praktische op een buitengewone manier kunnen combineren.Het aanleggen van een wadidoor Buijtelsmaakt dat je echt iets unieks hebt in je tuin. Daarnaast kan je met minimaal onderhoud optimaal genieten van je tuin 

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Buijtels Buitengewone Tuinen

____

Meer projecten bekijken van Buijtels Buitengewone Tuinen?


Buijtels Buitengewone Tuinen


“Wij ontzorgen, begeleiden en adviseren de klant bij het realiseren van hun droomtuin!”

__

Meer informatie over Buijtels Buitengewone Tuinen?